Dr. Michael Laitman

Minden igény és kérés alulról jön, és minden kitöltés és beteljesedés pedig felülről jön

A feladatunk minden szikra felemelése, amely a törés után itt maradt. Ők most külsőnek látszanak a számunkra, mintha nem lennének a mi részeink, azonban ki kell őket választanunk, aztán összevezetnünk őket egységbe, és az összes lélek vagy szikra ilyen módon összeszedett gyülekezetét, fel kell emelnünk az Atzilut Világának Malchutjába. Mindannyiukat hozzánk kapcsoljuk, mivel minden ember egy kis világ.

A barátok, a világ, az összes jelenségek, események, ilyen jellegű egysége miatt, mi mindannyian egyesülünk és felemelkedünk Adam Harishonhoz, az első emberhez, a tiszta adakozáshoz, a Teremtő érdekében, ahogy az a bűnbeesés előtt el volt rendezve. Akkor egyettlen hatalmas MAN, imádság formálódik, amely a végső cselekedete a “Zivug Rav Palim UMikabtziel” (univerzális összetapadásnak) amely elvezet a végső korrekcióhoz.

Csak össze kell gyűjtenünk minden cselekedetünket, gondolatunkat, és megvizsgálnunk, hogy az imával azokat, a Teremtő felé irányítsuk. A teljes folyamat bennünk merül fel, azonban mi nem érezzük, és nem értjük még. Ez a mi állapotunk, ameddig be nem lépünk a spirituális világba és el nem kezdünk tudatosan MAN-t emelni, megértve és érezve ezeket a spirituális cselekedeteket és elvégzett kalkulációkat.

A spirituális világban az ember már használja a szűrőt, és a gyakorlati kabbalával foglalkozik, aktívan dolgozik a kapni akarási vágyon, a szűrőn, és a szikrákon. Aki itt van, pontosan tudja, milyen mértékben, mekkora megvilágítást kap, melyik fokozatra akar emelkedni, milyen fajta Fény befolyásolja őt, és milyen formájú vágyakat helyez az erőbe. A Talmud Esser Sefirot (Tíz Szfíra Tanulmánya), egy valódi utasításokkal teli könyv lesz az ilyen ember számára.

Azt gondolhatnánk, hogy ehhez az állapothoz viszonyítva a jelen állapozunk, teljesen lényegtelen. Azonban ez egyáltalán nem így van. Jelen pillanatban ezek az előkészítő állapotok azok, melyeken öntudatlanul megyünk át, annak ellenére nagyon fontosak. Ez olyan, mint egy gyerek, aki a legjobban, az élete legkezdetibb szakaszában fejlődik. Amikor csak egy csecsemő, bizonyos változások minden nap feltűnnek rajta. Aztán hónapról hónapra fejlődik, majd évről évre, ameddig teljesen be nem fejezi a növekedést.

Ugyanezen a módon, miközben öntudatlanul dolgozunk, a legnagyobb változásokon megyünk keresztül, csak képtelenek vagyunk felismerni ezeket. Ezért kell hatalmas fontosságot tulajdonítanunk az állapotunknak, mindennek ellenére, meg kell értenünk az óriási nyereséget minden gondolatból, cselekedetből, és szóból, amely a célra irányul, és főképpen azokból, amelyek a tanulás, egység és a terjesztés érdekében bukkantak fel az életünkben. Ezeknek következményeként elérjük a tudatos imát.

Az ima, a kérés vagy a vágy csak a mi cselekedetünk. Minden mást a Fény csinál. Amikor mi el akarjuk érni az adakozást, tehát amikor a „vendég” akar majd adni a házigazdának, akkor csak vágynunk kell ezt! Mennyire vagyunk, vagy nem vagyunk képesek erre, az lényegtelen, a legfontosabb dolog a cselekedetünk szempontjából, a helyes irányulás.

Ezért írva van, hogy az embernek nincs más feladata, mint az ima. Minden megerősítés és beteljesedés Fentről jön, miközben minden kérés és igény alulról jön.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,475 seconds.