Dr. Michael Laitman

A titokban növekvő szívbéli ima

Tényleg felfelé fordulni egy kéréssel (felemelve a MAN-t a női vizeket) nem olyasmi, amit érzünk. Itt inkább sok-sok tett és munka és terjesztési erőfeszítés és csoport-szolgálat és belső leltár eredőjéről van szó. Ez gyűlik, amíg túlcsordul.

Talán ez az oka, hogy nem tudjuk, mikor érünk ide el. Belerakjuk az erőfeszítést, a felkészülést, s végül ennek a felkészülésnek az eredménye ez a tett. Akkor már tudunk róla beszélni is.

Azonban igazából ezek a tettek rajtunk kívül gyűlnek s nem magunk érezzük a felkészülést. Ezért van írva: Minden fillért összeírnak a számlán”. Ez a nagy közös számla indítja be ezt a felső szerkezetet s tettre indítja. Mindeme tettek a formaekvivalencia elvén, az alaki azonosságon alapulnak az Adóval, s ezért van, hogy mikor a lenti kérés formája megfelel a felsőnek, akkor indul el a válasz.

MAN itt ima, kérés, vágy Felfelé s másra nem is vagyok képes. Ha kérem a Felsőt, nem tudom, helyesen teszem-e. Nem tudom, megtettem-e vagy sem, mert az ima az a “szív munkája” s ezért mi nem érezzük a felemelkedését, s a törés utáni szikrák nyomait, resimóit sem érezzük.
Nem tudjuk, mi zajlik a szívünk mélyén, s a következményt csak akkor látjuk, mikor ez az ima meghallgatásra talál. A választ érezzük. Új dimenziókat, új belátásokat tapasztalunk, olyan megértést, ami azelőtt nem létezett bennünk. A szív nagyobb lesz és végre kilépünk az önközpontúságból s egyre több tárul fel. Előbb csak részeket, társakat, de később az egész világot az adó-szintekkel együtt, másképp látjuk.

[52428]
From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 8/24/2011, Shamati #81

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.