Dr. Michael Laitman

Belül közelíteni a világokat

Abraham Széfer Jecirájából /Alkotás könyve/ ered a kabala /az elfogadás/ tana, ahol elmagyarázza a felső rendszer szerkezetét. Igen, ezt hívjuk “az egónál magasabb világnak”.Ehhez képest a mi világunk az egóé az “lenti”. Mivel a felső világ vezet, ismernünk kell a szerkezetét.

A felső vezetés kettéválik, magán és általános közös szintre. A magánszint, az egó mindünkben hat, a közös – a felépülés vágya – mindünkre együtt hat. Egy saját program szerint változó erő-rendszer hatása alatt állunk. Tőlük függ a sorsunk. de befolyásolni tudjuk őket és ezzel hatunk a sorsunkra.

A Kabbalah szerint a mi világunkban nincs hatalmunk. Hiszen magasabb erők hatására alakulnak a dolgok maguktól. De a mi reakciónk a hatásukat befolyásolja – a véleményünk más megvilágítást ad nekik s ez már kölcsönhatás.

HA megértjük e kölcsönhatás lényegét, akkor hatni tudunk arra, hogyan vezeti az egónál magasabb közös felépülés vágya az egoista lenti világunkat. Ez az elfogadás tana, a kabbala célja: azért van nagyobb szükségünk rá, mert ez a magasabb világ közelebb jött hozzánk.

Onnan érezzük ezt, hogy lehetetlenség egoistának maradni úgy, ahogy ez évezredekig ment. Nem maradt hatalmunk az evilág felett, mert nem tudunk hatni a magasabb közös világra.

Reméljük, hogy a közös foglalkozások, a tanulás majd segít ezen. Javul ettől az életünk, biztonságosabb lesz, s egy új elem lép be: nem csak kényelmesebb lesz az életünk, hanem beléphetünk e magasabb világ – az adni-akarás, a közösség, a felépülési vágy szolgálata – szintjére.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,654 seconds.