Dr. Michael Laitman

Mielőtt a Felső hátat fordít nekünk

Napjainkban a siker azon múlik, hogyan hajtjuk végre a természet programját. A természet azt akarja, hogy összekapcsolódjunk, és ma teljesen világosan megmutatja ezt nekünk, részleteiben, amelyek a Felső Erő részletei. Ez az erő egyre közelebb kerül hozzánk, fel fogjuk tárni ezt, azonban mint gonoszt fogjuk érzékelni.

A Felső feltárja az alsó részét az embernek, az AHP, ad egy lehetőséget arra, hogy ezen át hozzá kapcsolódhasson. A Felső, mint az adakozás formája fog feltárulni, azonban az ember, mint sötétséget fogja érzékelni, zavarodottság, és gyengeség. Most, mindettől függetlenül az embernek hozzá kell kapcsolódni.

Mi szomszédos fokozatokat jelenítünk meg, a felsőt és az alsót. Most, a felső fokozat, AHP de Bina, Elokim, a Teremtő, mint kisebb fokozat tárul fel a számunkra. Nekünk kell erőfeszítéseket tennünk az érzékeléséhez és a megértéséhez. Ez maga a természet, és semmit nem lehet ezzel kezdeni, ez tárja fel magát nekünk, megmutatva, hogy össze kell kapcsolódnunk.

Az AHP része a felsőnek követeli ezt meg tőlünk, feltárva a megkívánt formát a számunkra, amelyet el kell fogadnunk, és akkor majd jól fogjuk magunkat érezni. Másfelől Ő fog ránk ragyogni, azonban a ragyogása maga lesz a sötétség a számunkra, és nem Fény (Ohr), hanem éjszaka (Orta). Folyamatosan kapjuk a befolyását, ameddig minden ponton rosszul érezzük magunkat, és állandóan nem fogjuk érezni a változás szükségességét, ennek a gonosznak nyomása alatt, és el nem fogadjuk a hatalmát a felsőnek.

Ezért bármi is legyen az, amit válságnak tartunk, valójában nem válság, hanem feltárulása a következő, magasabb fokozatnak, amelyre fel kell emelkednünk. Minél gyorsabban értjük ezt meg, annál egyszerűbb lesz a teljes folyamat a számunkra, amelyen át kell mennünk, egyik vagy másik módon, a saját akaratunk vagy külső erő hatására.

Ezért kimegyünk az emberek közé, elmagyarázni ezt, mindenkinek. Minél több ember érti ezt meg, még ha nem is figyelnek vagy nem értik, ez az információ valahogy beléjük ivódik, a tömegekbe, és elkezdi őket befolyásolni. A tömegek véleményének speciális ereje van, mivel nagyszámú emberen alapul, és ezért az emberek hirtelen elkezdik érezni és megérteni ezt.

Elkezdenek abba az irányba cselekedni, ahol az egység van, még csak nem is tudva, hogy ez a vágy miért ébredt fel bennük ennyire hirtelen. Ha ez a vélemény beáramlik a tömegekbe, elég lehet pusztán a szavak hatása, hogy magától értetődő legyen, hogy kapcsolódniuk kell, mert ez egy jó dolog.

Ez az állapot megfeleltethető a Teremtő felfedezésének, a teremtmény számára, egyszer Ő készen áll velünk kapcsolatba lépni a legalsó fokozaton.  Ezért ez a fokozat feltárja az alsó részét, az, AHP részt a számunkra. Azonban mi ezt válságnak nevezzük – a megfelelések, az egyensúly, a kapcsolat, a harmónia és a homeosztázis hiányának, az alsó és a felső részek között.

Nekünk ki kell egyenlítenünk a minőségeinket a Felsővel, mivel a törvény, amely kötelez minket a felső kormányzással való egyezésre, mindenben. Amikor nem felelünk ennek meg, szenvedünk, amikor pedig egyezünk ezzel, akkor boldogok vagyunk. Azonban a felső erő változatlan, egyszerűen megpróbálja világossá tenni a saját minőségeit a számunkra, az AHP-ján keresztül, amelyhez csatlakoznunk kell.

Amikor ezt nem tesszük meg, a pillanatnyi állapotunkban, a felsőnek az AHP része elkezd a beállított programnak megfelelően működni, és fokozatosan feltárul. Mintha a hátat fordítana felénk, és mindaddig a sötétség áramlik belőle, ameddig ez teljesen elviselhetetlen nem lesz a számunkra. Akkor kell valamit kezdenünk magunkkal, a ránk zúduló csapások és szenvedések hatására.

A felső mindig, egy magasabb formában tárja fel magát, egy idea formájában, ezáltal adva egy lehetőséget a fejlődésre. Nem tárja fel magát biztonságban és bőségben, hanem leginkább a megértés hiányában, zavarodottságában, az ellenőrzés elvesztésében. A felső elsődlegesen arra törekszik, hogy a személyben lévő embert fejlessze, és hogy növelje benn a megértést, az egyetértést, és hogy az elkezdhesse a belső változást – helyreállítva a személy fokozatait, és egész világát, egyezésben a felsővel.

Azonban ha valaki nem működik együtt, akkor a Felső, egy kicsit elfordul, mivel ez, mint egy mechanizmus működik, amit úgy nevezünk, „a saját idejében” (Beito), amely olyan, mint egy óra. A Felső fokozatosa megmutatja az AHP részét, jobban és jobban feltárja, és így a végén, a személynek muszáj reagálnia. Ezért nem szabad várakoznunk.

Azt mondhatjuk, hogy itt, már valódi, gyakorlati kabbalát gyakorlunk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.