Dr. Michael Laitman

A teljes út az nem más mint keresés

Kérdés

Tudod jellemezni az összes állapotot amelyeken keresztül kell mennünk a mostani helyzetünktől az adományozás elvárt állapotáig?

Válasz

Azok nem világos, előre meghatározott, egymást – számunkra érthető módon – sorrendben követő állapotok. Azok az állapotok változóak: jönnek és mennek.

Az viszont világos, hogy az elején, amikor a személy elér a kabbalához, ő úgy érzi, hogy mindent elérhet egyedül, és hogy ő nem függ sem a tanítótól, sem a csoporttól. Ő úgy gondolja, hogy a könyvek elegendőek számára az előrejutáshoz.

Akkor ő tesz egy felfedezést, az egyetlen kérdés csak az, hogy ez mennyi időt igényel.  Néha az egoizmusa annyira eltakarja a szemét és bedugítja a fülét, hogy nem lát, nem hall semmit, és így évek telhetnek el. Van amikor ez hamarabb bekövetkezik.

Habár az összes állapot, amelyet mi meg kell hogy tapasztaljunk a fokozatai a mi tudatosságunknak arról, hogy egyedül képtelenek vagyunk célhoz érni, hogy szükségünk van a tanárra, a a csoportra és a könyvekre és a befektetett erőfeszítés egyik vagy másik formájára. Ezért mi emelkedük fokozatról fokozatra egészen addig, amíg tudatosodik számunkra, hogy egyetlen egy dologtól, a Teremtőtől függünk, egyetlen olyan dologtól, amely magába foglalja az összes előzőt, és nélküle éppúgy nem jutunk sehova minta ahogyan nem a tanító, a könyvek és a csoport nélkül.

Most mi felfedezzük, hogy minden létezik őbenne, abban a fogalomban, amelyet én úgy hívok: Teremtő. És akkor én valóban látom, hogy minden, ami engem körülvesz (a saját magam kivételével) az Ő maga, és rajta kívül nincs más. És akkor én megértem, hogy nem tudom, nem is vagyok rá képes (még arra sem hogy meggyőzzem magam) hogy folyamatosan Őt keressem.

BR

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.