Dr. Michael Laitman

Spirituális mátrix és a túró reggelire

Kérdés

Ha mi össze akarunk kapcsolódni, egy bizonyos üzlet sikere érdekében, hogyan működik a kölcsönös garancia ebben a mechanizmusban? Mivel az összes igény pénzben van kifejezve?

Válasz

Figyeljetek ide, miért kapcsolódunk a kölcsönös garanciához? Hogy mi a gyenge erőnket, egy nagy erőbe összpontosítsuk, azért hogy együtt nagy erőfeszítést gyakoroljunk a kormányra? Vagy azért, hogy összekapcsolódjunk azért, hogy biztosítsa a számunkra, ami szükséges, hogy ebből megkapjuk a kölcsönös garancia erejét és a sikerességet? De az emberiség mindig így használta, kizárólag tiszta önző motívumokkal.

A dolog az, hogy ma a világban teljesen új hatalom fedeződik fel, amely fölöttünk gyakorol ellenőrzést. Ez a természet ellenőrzése. Sok tudós beszél erről a természeti jelenségről, számunkra érthető módon, vagyis a természet racionális és reális erejéről beszélnek és nem valami misztikáról.

De valójában ők arról beszélnek, ami felfedeződik a Felső Erő világában, ami Teremtő ereje. Csak ők nem úgy nevezik, hogy “Teremtő”, hanem “Új Erő”, vagy “Új ellenőrzés”. És erre az erőre kell, hogy támaszkodjunk, mert másképp, mindent, ami látszólag épült, az befejeződik, mint a kommunista Oroszországban vagy a kibucokban. Ez kiderült, hogy hazugság, mert mi az egoizmus javára egyesültünk, hogy többet vegyünk ki saját magunknak a közös erőfeszítések által.

Ez a fajta „kölcsönös garancia,” nem lesz adakozás a mások számára, hanem kizárólag az egyéni haszonra irányul. Így már másnap, ha valaki kap, egy olcsó túrót reggelire, vagy többletfizetést, a Teremtő azonnal elrontja a megszerzését, mintha nem szerzett volna semmit!

Meg kell értsük hogy az új kontroll, ami felfedeződik, mint  az a “Teremtő ujja”, a természet ellenőrzése, amely fölöttünk van. Mire ez feltárul, elérünk valamilyen első érintkezést a Felsővel. Mi már addigra egyesülünk, de nem azért hogy túrót kapjunk reggelire (ahogy azt az Izraeli tüntetők követelték), hanem, hogy megértsük, hogy túrót azért kapjuk, hogy ennek az átélésével összekapcsolódjunk a valódi kölcsönös garanciában.  Mivel a kölcsönös garancia fogalma egy különleges lélekben rejlik, ami egy új megértés, az egoizmus fölött.

Most mindenki azt kiáltja, hogy: “Mindenki adjon kölcsönös garanciát, gyertek, kapcsolódjunk össze jobban, azért hogy többet tudjunk kiszedni a kormánytól”. De nem erre kell nekünk a kölcsönös garancia,  és a túró is csak mint fizikai szükségesség jelenik meg, hiszen a legfőbb haszon magában  a kölcsönös garanciában van!

Tehát, hogy mi megértsük, hogy a túró probléma szándékosan volt elrendezve, azért hogy elérjük a kölcsönös garanciát. Valójában nincs semmi probléma a túrókkal. A természetnek van elég túrója mindenkinek, és nincs baja azzal, hogy megadja az élelmiszert, házat és pénzt mindenkinek.

Minden probléma csak azért van, hogy elvigyen minket a kölcsönös garanciához, mert egy különleges érték van ebben.

Mivel a kölcsönös garancia által megszerezzük az emberi szintet, a “Domé” (hasonló) szóból, a Teremtőt. Azaz, mi felemeljük magunkat, egy más mátrixba, a spiritualitásba. Ezt kell, hogy érezze mindegyikünk, kell egy közös tendencia ebben az irányba, mert közülünk, senki nem maradhat vadállat. Mindenki meg kell, hogy értse, hogy az összekapcsolódás sokkal többet ér mint a túró!

Akkor mindenki úgy fogja érezni, hogy az összekapcsolódás egy hatalmas különleges erő, ami tudja biztosítani a létezést és megvéd minket minden problémától. Mivel a kapcsolat közöttünk a leghatalmasabb erő, az összes erők közül a természetben.

Ez egy nagyon kényes dolog, de világossá kell, hogy váljon. Ellenkező esetben elkezdjük építeni a közösségeket (kibucokat)  vagy a kommunizmust ismét. Mindent, amit teszünk, az összekapcsolódásért tesszük, és nem fordítva: kapcsolatot hozunk létre, egy jó anyagi életért.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.