Dr. Michael Laitman

Kapcsolódjunk a világhoz

Senki nem született ok nélkül, és természetesen senki nem a saját oka folytán kap spirituális felébresztést. A spirituális világban, egy ember nem számít, csak az egész rendszer.

Ezért minden embernek mindig meg kell kérdeznie magától, hogy „hogyan segíthetek helyreállítani a kölcsönös kapcsolatot?” Hogy vihetem át a saját felébredésemet a barátaimra? Hogy vehetek részt a közös program kutatásában, amely a Teremtő feltárására irányul, a kapcsolatunkban? Hogy kapcsol minket a Teremtő össze?

Végül fel fogjuk fedezni, hogy egyetlen rendszerben vagyunk, egyetlen kapcsolatban, egy funkcióval, és hogy a Felső Erő azonosan létezik bennünk, minden körülmények között. Akkor elérjük az egységes és teljes állapotát a világunknak. Együtt, egyesülnünk kell ezzel az erővel, pontosan azért, mert ez azonosságra és összehangoltságra ösztönöz minket.

Az életünkben feltáruló hiányosságok az univerzum programjának hiányosságai, amelyeknek most meg kell nyilvánulniuk. Felfedezzük a gonoszt, a fájdalmat, zavarodottságot, és az irányvesztést a sötétségben, amely lefedi ezt a rendszert. Ez biztosítja a számunkra, a pontos diagnosztika lehetőségét, ahhoz hasonlóan, ahogy egy orvos diagnosztizálja a betegséget. A Teremtő mutatja fel a számunkra a szimptómákat, katasztrófákon és problémákon keresztül.

Tehát mindez elég okot, érzést és felkészülést, de legfőképpen kölcsönös támogatást ad nekünk, hogy felismerjük az események lényegét. Amikor fájdalmat érzek, vagy mérges leszek valakire, és látni sem bírom, amikor megítélem magamat – biztosítva magam, hogy amit teszek, helyes, és mindenki más a rossz – akkor meg kell értenem, hogy ugyanazok a vágyak és gondolatok zavarnak össze, amelyek még nem korrigáltak, közös rendszerhez kapcsolódás által.

Nem kell elrohannom ezektől. Dolgoznom kell rajtuk, megfelelő módon, egészen addig, ameddig egy teljesen helyes hozzáállást nem fejlesztek ki mások irányába, kezdve a közeli barátokkal és rokonokkal, egészen az többi emberrel bezárólag, akiket a legjobban utálok, akik a legtávolabb vannak tőlem, és ellentétesek vele.

Ahogy az írva van: „a szeretet lefed minden bűnt.” Felkiáltunk a „felebaráti szeretetért,” de nem azért, mert olyan jólelkűek vagyunk. A valódi szeretet, egy kölcsönös egymásba foglaltság közöttünk, megkülönböztetések nélkül, amely a bennünket aktiváló erővel való összekapcsolódásra irányul, arra a programra, amelyet fel kell tárnunk egymás között, egy külső, analóg formában, térben és időben, mindannyiunkat egyetlen egységbe kapcsolva. Minden elérhető módszert alkalmaznunk kell, hogy ezt elmagyarázzuk az embereknek. Ez a feladatunk a kongresszusok között.

Remélem, hogy még szorosabban egyesülünk a tanulásban. Nagyon ajánlom a blogom olvasását, függetlenül, az esetleg felmerülő ismétlésektől. Ebben mutatok néhány véleményt tudósoktól és más szakértőktől, és ez mindig elvégzi a feladatát, mert ez is közelebb visz minket a világgal való összekapcsolódáshoz. Szükségünk van minderre.

Ma érezni kell a vágyát és a fájdalmát a világnak, a benyomásait és az érzéseit a válsággal kapcsolatban, és mindig arra kell ezt felhasználni, hogy megkeressük a magyarázat, a befolyás módját, és kissé megédesítsük a fájdalmát az embereknek, anélkül, hogy lecsillapítanánk őket, inkább arra kell rámutatnunk, hogy mi a problémájukra való tekintés helyes módja. Ez a munka, időt igényel, de meg kell tennünk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.