Dr. Michael Laitman

A kiabálás nem segít

A mi problémánk az, hogy attól a fájdalomtól sikoltunk fel, amelyet a saját egoizmusunkkal okozunk, saját magunk számára. De a Teremtő süket erre, és ez az egoista fájdalom nincs hatással Rá (A Teremtőre) egyáltalán. Fohászkodhatunk, amennyit csak akarunk, azért mert már olyan sok szörnyű szenvedések szemtanúi voltunk a történelmünk során, de a Legfelső Erő ezt nem vette észre.

Mert a Teremtés célja, a Teremtés szándéka, azaz az egész Teremtés rendszere kizárólag annak érdekében épült fel, hogy az egoista vágyat korrekcióra vigye, azaz elvigye az adakozási szándékhoz. Tehát, ha nem azért fohászkodunk, hogy megszerezzük az adományozást, hanem éppen ellenkezőleg, azért hogy az egoista kapni akarásunknak jobb legyen– akkor ellenkező eredményt kapunk – olyannyira, hogy még súlyosabb helyzetbe sodródunk, mint a Teremtő felé való sikoltás előtt. Mert magunkra vonunk egy sokkal erősebb negatív hatást, amelyből megtanulhatjuk, hogyan kell fohászkodnunk helyes módon.

Ebben rejtőzik az összes nehézsége az emberiségnek, hogy az emberek nem értik a Felső Gondviselés eszenciáját. Minden nehézség, amelyet érzünk, az a Teremtő és köztünk lévő eltérésből fakad és abból, hogy nem értjük az Ő tervét. Ha azt várjuk, hogy Ő változzon és tegyen meg valamit a kedvünkért, ahelyett, hogy mi változnánk az Ő képmására. Ő mozdulatlan és állandó! Ami változik, az mi magunk vagyunk egy program alapján ami, a törés korrekciójára irányul, és azt nekünk kell alkalmazni magunkon. Ennyi az egész.

S ha én nem változtatok magamon, akkor kiálthatok a Teremtő felé, mint ahogy mindenki kiabál már több ezer éve. De rá fogok jönni, hogy ez nem segít!  A kiabálások és könyörgések, és az önsajnálat által, megpróbáljuk kitölteni az egót, de ezzel csak tovább nő a megszerzés iránti vágyunk, ami miatt, még erősebb ütéseket kapunk. Addig, folytatjuk ezt, amíg el nem érjük a teljes kétségbeesést, amelybe már most kezdünk elmerülni. De talán a teljes kétségbeesésben megértjük végre, hogy a megváltás csak a korrekcióból következhet, és nem az egoista kérésekből. Nincs mit kérni!

Csak a korrigált rendszerhez való kapcsolódást kérhetjük, amely egy szinttel felettünk van, és amit úgy ábrázol nekünk a Felső Erő, mint a teljes sötétséget. Mivel ez az adakozás rendszere. Ha én olyan akarok lenni, mint Ő, akkor csak ezt tudom kérni, és meg is fogom kapni, ha igazán csak ezt, akarom!

Csak akkor valósul meg az, ha saját magamnak kérek, ha az adakozás szándékát kérem, az adakozás érdekében, és nem azért, hogy jobban érezzem magam.

ford: BS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.