Dr. Michael Laitman

Átugrani a háborún

Baal HaSulam, “A Nemzet” című cikkéből: Vegyük a bolygónkat, a Földet, mint példát: Először ez egy köd golyó volt, mint egy gázgömb. A belső gravitáció hatására, az atomok koncentrálódtak, egy megfelelő időtartamig, egy kicsiny területre. Ennek eredményeképpen a gázgömb, egy folyékony gömbbé alakult át, majd a folyékonyból, egy tűzgömb lett.

Borzalmas háborúk évezredein át, a Földön, két erő között, a pozitív és negatív a lehűtő erő volt végül is győzedelmes a folyékony tűz ereje felett, és lehűtött egy keskeny kérget a Föld felszínén, megkeményítve azt.

Azonban a bolygó, még került túl ezzel, a két erő között dúló háborún, bizonyos idő eltelte után a folyékony tűz felülkerekedett és kitört, egy hatalmas zajjal a Föld gyomrából, felülemelkedve és darabokra törve a lehűlt, külső kérget, ismét folyékony, lángoló gömbbé változtatva a bolygót. Majd, egy új háború időszaka kezdődött, amíg a hideg erő ismét felülkerekedett a tűz erején, és a második, vastagabb kéreg alakult ki a bolygó felszínén, amely hathatósabban volt képes ellenállni a folyékony tűz kitörésének, a gömb középpontjából.

Ezúttal ez hosszabb ideig tartott, azonban amíg előzőleg a folyékony tűz ereje felülkerekedett még egyszer, és lerombolta a kérgét a Földnek, darabokra törve azt. Még egyszer minden lerombolódott és folyékonnyá vált.

Így, az eonok kölcsönösen váltották egymást, és minden alkalommal a lehűtő erő diadalmaskodott, és a külső kéreg egyre vastagabb lett. Végül a pozitív erő felülkerekedett a negatív erőn, és aztán teljes harmóniába kerültek egymással, a folyékony elfoglalta a helyét, a Föld belsejében, a lehűlt rész pedig elegendően vastag lett körülötte, hogy ez biztosítsa, az organikus, szerves élet megteremtését a bolygón, ahogy az ma létezik.

Ezek az ellentétes erők megvizsgálhatók a természet minden területén. A legfontosabb tény, hogy egyensúlyba kerülnek, a köztük kialakuló harc következtében. Ez a legfontosabb pont. Bárhol ütköznek is össze ezek az erők, azonnal harcolni kezdenek egymással. Ez háborúnak tűnik kívülről, de belül ez megbékélés.

Megbékélésük során, minden alkalommal kialakítanak egy még fejlettebb formát. Kezdetben a konfrontáción keresztül, ezek az erők összekapcsolódnak egymással, atomokat, molekulákat, vegyületeket, és különböző fajta ásványi anyagokat hoznak létre ez által az univerzumban. Majd ugyanez a két erő, pozitív és negatív erő, kombinálódik és megteremti az életet, a primitívtől egészen a legmagasabb szintig. Így, a háborújuk, nem egy háború egyáltalán, hanem kommunikáció. Azonban mi csak olyan mértékben érthetjük ezt meg, amilyen mértékben kiterjesztjük az érzékelésünket.

Ezért merültünk bele ma ezeknek az erőknek az ellentétébe, ezek megjelentek az emberi társadalomban, és háborúkat robbantottak ki a világban. Azonban van egy másik lehetőség is, megérteni, hogy az ellentétes erők arra vannak végső soron szánva, hogy egyensúlyba kerüljenek. Ha így van, akkor ez által előre haladhatunk, nem kell a vérontás terhét magunkra vennünk, hogy végül is elérjük a kapcsolat végső pontját. Mindent elérhetünk így is, ami ránk vár.

Azonban a pénz és az erőforrások újra elosztása a gazdagok felől a szegények felé nem segít semmit. Az igazságos elosztás mindenkinek mást jelent, ezért ez csak háborúhoz és hatalmi villongásokhoz vezet. Tehát értsük meg mi a fejlődés következő fokozata, milyen lesz a végső egység formája. Ezt előre megteremtve, azonnali módon, elkerülhetjük a dühöngő háborúkat az utunkon. Átugorhatjuk őket, az egység, egy sokkal jobb állapotában találva magunkat.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.