Dr. Michael Laitman

Az elme békéjének egyetlen módja

Kérdés

Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, ha most összekapcsolódunk, akkor azonnal megláthatjuk az életünkben az eredményt? Talán hirtelen még rosszabb is lehet?

Válasz

Annak a mértékében, amennyire próbálunk összekapcsolódni, szerezzük meg a nagyobb feltárulást az érzésekben és megértésben, és az enyhülését az összes állapotunknak, beleértve a fizikait is. Minden a mi erőfeszítéseinktől függ.

Még Ari is (Isaac Luria), a halála előtt, azt mondta a tanítványainak, hogy ha valóban előre akarnak haladni, akkor nem távozik közülük, vagyis nem hat volna meg. Aztán mégis meghalt a világ számára, mivel annak nem volt szüksége rá. A tanítványok azt kiáltották: „Hogy lehetséges ez, hiszen annyira szükségünk van rád!” De valójában nem így volt, nem volt szükségük rá, Ari meghalt, és nem nyilvánult meg több a fizikai testében.

Ez alapján, ha lenne vágyunk, az adakozásra és az egységre, azonnal láthatnánk a pozitív eredményt is. Bizonyára, nem lennénk képesek megmérni ezeket az eredményeket, az egoista gyarapodás szempontjai alapján, hiszen akkor soha nem lennénk képesek kilépni az egoizmusunkból. Ezeket az adakozásban kell meglátni, a kapcsolódási képességünkben, vagyis ugyanabban a sóvárgásban, amit magával a kapcsolódásban fedezünk fel. Végül is adakozásban és egységben akarok lenni, és most felfedezem, hogy erre képes vagyok erre. Látom az előre haladásomat az adakozásban, az egységben, és ez a valódi jutalmam.

Ha az adakozásban vagyok, akkor látok fejlődési lehetőséget a fizikai életemben is, látom egy normál élet lehetőségét. Ez a természet törvénye, a siker meg van ígérve az embernek. Vannak emberek, akiknek nincs anyagi, vagy egészségügyi problémájuk, azonban mégsem elégedettek az életükkel. Miközben elérhető egy olyan állapot, amikor valaki mindennel elégedett lehet, és valóban meg lehet mindene! A Teremtő, a Fény ereje, semmiben nem szenved hiányt. Végtelen mennyiségben nyomtathat dollárt bárkinek…

Abban a pillanatban, amikor az irány megváltozik, azonnal, majdnem rögtön láthatjuk az eredményt. Ha az egész nemzet elkezd a kölcsönös felelősség vállalás felé elmozdulni, láthatjuk majd, hogy hogyan kezd el minden forrongó probléma lecsillapodni, a rakéták özöne megszűnik ránk, az infláció megáll, sokkal kevesebb közúti baleset lesz – a teljes, hétköznapi életünk normalizálódik. Ezt teljes komolysággal állíthatom!

Csak arra van szükségünk, hogy összhangba kerüljünk a kölcsönös garancia, felelősség vállalás törvényével, megváltoztassuk az irányultságunkat, mindenki, a saját megértésével megegyező mértékben. Semmi többet nem kér senki tőlünk. Baal HaSulam írja a „Béke” című cikkében, hogy amennyiben elfogadjuk ezt a törvényt, akkor néhány éven belül, virágzó prosperitást érünk el, minden területen, az egészségügyben, az életszínvonal standardjai területén, a gyermekoktatásban, az államigazgatásban, a nemzet és a kormány viszonyában, és a nemzetbiztonság területén is.

Végül is, minden problémánk, a természettel való kompatibilitás hiányából fakad. Nincs más törvény, mint a természet egyensúlyának törvénye, a formaegyezés törvénye. A Teremtő megteremtette a megszerzési vágyat, és azt mondta: „Ennek hasonlóvá, és egyenlővé kell válnia Velem!” Azóta minden ekörül forog. Nincs ezen kívül semmi, kezdve az Első Megszorítástól és a döntéstől, hogy a Hozzá való hasonlóság érdekében meg kell változni. Ezt nevezzük a formaegyezés törvényének. Ha nem alkalmazzuk ezt, szenvedni fogunk, egészen addig, míg elkezdjük a napok végén bevezetni mégis ezt.

A szabadságunk mindössze abban van, hogy megválaszthatjuk, hogy milyen módon akarunk előre haladni, ütések, vagy bölcsesség útján. A választás mindenkinek a sajátja.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.