Dr. Michael Laitman

Ezt a pillanatot, már évmilliárdok óta várjuk!

Vannak tulajdonságok, amelyeket az ember ösztönösen kap a természettől, amelyek bele van vésve: okos, vagy buta, gyors vagy lassú, egyenes vagy ravasz, félénk vagy szemtelen. Létezik több ezer különböző jellemvonás, melyeket a születésétől fogva kapott, és amelyeket nem tud megváltoztatni.

De a veleszületett tulajdonságokon kívül, amelyek az állati testben vannak belevésve, mint természetes ösztönök, amelyek bennünk vannak a születés pillanatától, vannak dolgok, amelyeket meg tudunk változtatni. Akkor együtt tudunk dolgozni azokkal a természeti adottságainkkal, amivel születettünk, és felhasználhatjuk őket a helyesen fejlődésünkre.

A Ros HáSáná jelentése “Új Kezdet”. Ez megtörténhet bármikor, minden pillanatban, nem kell a naptár szerint történnie. Bármelyik pillanatban a ember, úgy láthatja magát, mintha újból született volna, egy új személyként.

Kaptam a természettől valamilyen tulajdonságot, de nem tudom, miért vannak éppen ezek a tulajdonságok és vágyak bennem, és milyen feltételekkel lettek belém helyezve. Nem vagyok az ura ezeknek, hiába foglalkozom ezekkel. Ezek nem az én ellenőrzésem alatt állnak, nem tudom megváltoztatni az állati természetemet, amellyel születettem. Az ember született, amivel született, és nem szabad hibáztatni őt ezért. Ő nem bűnös ezért semmilyen tekintetben. A vele született jó tulajdonságokat sem ő hagyta jóvá.

Nekem meg kell pontosan meg kell tudni különböztetni mi az, amit én, adhatok hozzá magamhoz. Amit én hozzáadhatok, az csak a környezet. Ha én megmaradok a földön az állatok között, akkor én olyannak maradok, mint egy állat. Érdekes, hogy még az éveim száma is olyanná válnak, mint az a földön levő állatok élet évei. Megtörtént, hogy egy gyermek, aki felnőtt a farkasok vagy majmok között, élt ugyanannyi átlagos évet, mint azok az állatok. Tehát meg van a képességünk, hogy alkalmazkodjunk a környezethez, összekapcsolódjunk azzal, és olyanná váljunk mint az állat, ha az jelenti a környezetünket.

De ha behelyezzük magunkat a „beszélő” szint környezetébe, akkor az fogja meghatározni az összes, úgynevezett kifejezett tulajdonságokat bennünk, amelyek az ösztönökből jönnek. Én is lehetek pazarló, hazug, kapzsi és lusta. De a megfelelő környezetben képes vagyok ezeket a funkciókat felhasználni pozitív módon, az egoizmusom ellenében, hogy kijavítsam a környezetemet, és akkor az én ravaszságomnak megfelelően látom, hogy milyen hajlamok vannak bennem, és képes vagyok azokat korrigálni.

Ha igen, akkor a tulajdonságok, amivel születettem, azok is a rendszer általánosságához tartozik, és hogy mindenki bárhonnan is származik ebben az általános lélekben, annak az egyéni lelke, ​​ott van ebben az általános rendszerben, ami összességében az általános tíz szfírája a Malchut Ein Szofnak, akkor én is ott vagyok, és én magam nem határozok meg semmit önmagammal és a rendszerrel kapcsolatosan.

De hogyan tudom befolyásolni magamat úgy, hogy minden alkalommal jobb környezetet válasszak, ahelyett hogy felnőjek az állati, a dzsungel, vagy piaci környezetben. Ha én megfelelővé teszem magamat az adott környezettel, és kérem, hogy befolyásoljon engem minél jobban, ha kész vagyok annak a hatásába belépni – akkor minden megváltozhat!  Nem kell, hogy panaszkodjak, hogy ilyen tulajdonságokkal születettem, amelyben nincs szabad választásom

Az emberi faj környezete az, ami mindent meghatároz. Tehát, egyáltalán nem kell figyelembe venni a kiindulási pontot, vagyis hogy milyen ösztönnel születettem.

Mi úgy ünnepeljük az újévet, a Ros HaShánát, mint fejét az évnek. Ez azzal kezdődik, hogy megértjük, hogy az összes tulajdonságok, minden természetes hajlamom – fentről adottak, és ez nem akadályoz, hogy elérjem a spirituális célt. Ha felhasználom ezeket a tulajdonságokat, egy megfelelő módon, és arra használom ezeket, amit képes vagyok elvégezni, akkor biztos, hogy eljutok egy korrekt megvalósításhoz.

És ennél fogva ezt a pontot, úgy ünnepeljük, mint valódi kezdeti pontot. Onnantól kezdve, képes vagyok építeni a környezetemet – az egyetlen és legfontosabb okot, amely képes megépíteni belőlem az Embert, “Ádámot “, amely hasonló a Teremtőhöz.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.