Dr. Michael Laitman

Tényleg van egy adapter köztem és az új világ közt?

Már értjük, hogy szoros közösségben vagyunk s ez a közösség ma máshogy működik a világban, mint a múltban.

Az új feltétel, az új együttható, mely a kapcsolatainkban megjelent még nem érzékelhető, mert ellentétes a természetünkkel. Nem ismerjük a rendszert, amibe beleestünk, tehát nem tudunk vele semmit kezdeni.

Tehát az Elfogadók (kabbalisták) azt mondják: ismerjük meg előbb a szerkezetet és értsük meg a helyzetet. Azán majd tudni fogjuk, hogyan rendezzük el az életet.

Nem tudunk a saját erőnkből haladni tovább. Ha ellenállunk a tanulásnak, szörnyű csapások által kell tanuljunk, ami megmutatja, milyen makacsok és tudatlanok vagyunk. Mindenképp “vissza kell mennünk” az iskolába, hogy tanuljuk az Elfogadás tudományát, a kabbalát. Nem ok nélkül adták nekünk: a felső világról, a valóság rendszeréről szól.

Nem kéne becsapni magunkat: az elfogadás rendszerének tanulása nem fog minket hozzásegíteni, hogy kijavítsuk a pénzügyi rendszer hibáit vagy újfajta üzleti menedzsmentet alakítsunk ki. Az elfogadás tanulmányozása által jövünk rá, hogy kérnünk kell az erőt a felépüléshez, a javuláshoz.

Az elfogadás tana nem teszi lehetővé nekünk, hogy a szokásos kegyetlen önzéssel “fejlesszük” a világot. Csak abban segít, hogy szert tegyünk egy újfajta erőre, az adás erejére, a kapás mellé. És csak ha az adás uralja a kapást, akkor tudjuk, mit kell tennünk magunkkal és a világgal.

A kabbala, az Elfogadás tana nem egy használati utasítás, mely a szokásos önközpontú módokkal megoldja a gondjainkat. A tanulás csak oda vezet el, hogy kérjük a belső változást. Csak e belső változás után fogjuk érteni, mi a teendő a világban.

Ezért kell az Elfogadás tanát, a Kabbalát kívülről, mesterségesen megkapni. Nem születik meg természetesen magunkban. Kívülről kapjuk, hogy erőfeszítést tegyünk és javítsuk magunkat, felépüljünk.

Itt a szabad akaratunk: egy új rendszerrel állok szemben, új módszerrel, s a belső változáson kell dolgoznom magamban. Az egóm, az önközpontúságom áll szemben egy új rendszerrel. Az Elfogadás, a kabbala tudománya segít nekem alkalmazkodni ehhez az új világhoz. Segít eljutni, hogy vágyódjam a felépülésre, s hogy akarjak ehhez társakat, mert máshol nem jelenik meg az egónál nagyobb erő. Akkor majd megváltozom: az egoizmus mellé megjelenik bennem az adás akarása és akkor megértem, hogyan kell helyesen viszonyulni a világhoz.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.