Dr. Michael Laitman

A jövő itt van

Baal HaSulam, “A Nemzet”című cikkéből: „Az ember nem érte még el a teljességének az állapotát, a fejlődése közepén van. Ő a pozitív és negatív erők harcának a tárgya, hűséges hírhozó, aki az egész emberiséget a végső korrekció felé vezeti.”

Kérdés

Működnek ezek az erők, az emberi társadalmon belül is?

Válasz

Nem, mivel a társadalom teljes mértékben az állati szinten áll még a fejlődésében. A magasabbra emelkedés érdekében, a társadalomnak széles rétegeinek kell csatlakoznia azokhoz, akik a saját korrekciójuk érdekében tanulnak. A tömegeknek nincs meg a saját impulzusuk a korrekcióra. A kabbala bölcsessége csak azt a szándékot adja meg nekik, hogy meghajtsák a fejüket azok előtt, akik képesek előre mozdulni, tehát olyan módon hajtják meg a fejüket, ahogy az AHP nullázza le magát a Galgalta ve Eynaim (GE) előtt.

Annak ellenére, hogy az egoista vágynak hatalmas ereje van, képtelen ennél többre. Nem rendelkezik ellentétes erőkkel, melyek két hajlamot reprezentálnak. Csak két erő van bennük, hasonló elrendezésben, melyek kompenzálják egymást. Ezért a tömegek képtelenek az értelem feletti cselekvésre. Politikai, gazdasági, tudományos, szociális, oktatási, és kulturális rendszereket építenek ki, melyek mindegyike az egoisztikus, kölcsönös megértésükön alapul.

Azonban ma minden elmerül a válságban, mivel a világ feltárja azt a rendszert, amely magasabbra kell, hogy emelje, időről időre. A régi hatalom, régi program, elmúlt tendenciák, és modellek, többé nem segítenek rajtunk. Az előző megközelítés, nem működik, az új kihívások esetében. Ezért, minden erőfeszítés, csak még mélyebben tárja fel a válságot, annak teljesen ellenőrizhetetlen természetét, és a képtelenségünket a helyzet megoldására. A jövő világa végül is itt van, elérkezett.

Fokozatosan nagy, fájdalmas hibákon keresztül, az emberek meg fogják érteni, hogy egy új, átfogó kép tárult fel itt, amely egy teljesen új formáját demonstrálja az emberiségnek. Ez átfogja a családi, az emberek és generációk között lévő kapcsolatokat és az országok és nemzetek közötti kapcsolatokat is. Hét milliárd embernek kell, egy valódi rendszert alkotnia, függetlenül minden belső különbségtől.

A fejlődés két erejéről kérdeztetek. A negatív erő belül van, a pozitív pedig kívülről kapcsolódik az emberekhez, a negatív erő ellenében. Azonban ez csak akkor történik meg, amikor az emberek kapcsolódnak a Galgalta ve Eynaim részhez, és előrehaladást kapnak attól, és úgy követik azt, ahogy a nyáj a pásztort.

Ahogy Baal HaSulam írja, elegendő egyetlen pásztor, és ezer jószág, és ez már biztosítja, hogy elérik a célt biztonságban. Más szóval, garantáltan elérnek a jó állapotba. Minden attól függ, hogy mennyire tudják a nyáj tagjai meghajtani a fejüket a pásztor előtt.

Ahogy az írva van a Zohár könyvének bemutatásában: „Ha ezer vak ember lépked egy sorban, és legalább egy van, aki vezeti őket, és aki lát, akkor mindannyian a helyes utat fogják követni, nem buknak el, az akadályok és nehézségek során, mivel mindenki a látót követi, aki vezeti őket. Azonban ha ez az ember hiányzik, akkor a többiek bizonyosan elakadnak, minden akadálynál, és elbuknak.

Ezen a módon a modern válság a következő két dolgot kell, hogy feltárja:

  1. Emberek nem képesek a saját megértésük és értelmük alapján megoldást találni, mivel egy új világban vannak, a kölcsönkapcsolatok új rendszerében. A kölcsönös garancia feltárul közöttük, azonban képtelenek kiismerni a törvényeit, és ez alapján bármi helyesen alkalmazni. Nem tudják, hogy irányítsák ezt a hálózatát a kölcsönös garanciának.
  2. Az egyetlen megoldás, azoknak a tanácsait elfogadni, akik tanulnak, törekednek a kölcsönös garancia irányába, és ezért élnek.

Ezen a módon, az egész világ eléri a kölcsönös korrekciót. Mindkét erő kell hozzá, a pozitív, a Galgalta ve Eynaim, azaz azok, akik közvetlenül a Teremtő felé irányítják magukat, és a negatív, ami a világ egyéb nemzeteiből áll.

Mindkét erő kiegészíti egymást, de nem egyformán. Hasonlóan ahhoz, ahogy a hideg erő végső fokon legyőzik a tűz romboló erejét, és bezárják azt, egy kéregbe a Föld kialakulása során, itt pontosan erről van szó, az egoista vágyakat ki kell egyensúlyozni az adakozással, be kell zárni egy formába, függetlenül a formán belül tomboló tűztől.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.