Dr. Michael Laitman

Átmenet a materiális pszichológiáról a spirituális pszichológiára

Amikor, a kabbalisták fel akarták fedezni a spirituális világot, a mi világunktól kellett, hogy kezdjék, és ezen keresztül dolgozzanak, különböző intellektuális dolgokon keresztül, nagy erőfeszítéssel és nagy érzelmekkel – azaz a saját az anyagából húzták fel magukat a spirituális világ felfedezéséhez, és hogy felfedezzék a jobb kapcsolatok hálózatát az emberek között.

Aztán felfedezték az Ari írásait, amely a belső kapcsolatokról mesél, és összeköt minket egy speciális rendszer útján: Zon, Aba és Ima, Arich Ampin és így tovább. Elmagyarázza nekünk, azokat a kapcsolati formákat, amelyekben létezhetünk, hogyan hatnak ránk a különböző kapcsolatok és hogyan tudjuk mi magunktól befolyásolni őket, és felébreszteni kapcsolatok formáját. Hasonló dolog történik a mi világunkban, csak az adakozás tulajdonságában láthatjuk ezt.

Ez alapján a mi világunkban működtetni tudjuk bizonyos formáját a kapcsolatoknak, azért hogy azok hatással legyenek ránk -, így ugyanaz a viselkedési hálózat kapcsol össze minket a spirituális világban is, de belsőleg. Ebben a formában megyünk át a materialista pszichológiáról a spirituális pszichológiára, akkor felfedeződik a valódi kapcsolat a lelkek között, ember és ember között, legyen szó azokról, akik most élnek, és akik valaha éltek. Nem számít, ha a személy jelenleg ebben a világban létezik, vagy éppen nem létezik – a legfontosabb, hogy integrálódjon ebbe a hálózatba. Akkor, a mi világunk „elpárolog,” elveszti a jelentőségét. Ez csak egy külső másolat, amelyen keresztül mélyebbre kel, hogy hatoljunk.

Ari mindezekről írt, és a Bál Sem Tov pedig azt tanította, hogyan kell dolgozni lelki odaadással. Most, mindezek után, mi már képesek vagyunk a csoport munkának köszönhetően (a Bál Sem Tov, aki újra rendezte a munkát Rashbi után) magunkra vonni a kapcsolatok rendszeréből a Reformáló Fényt. Elérünk ehhez a rendszerhez, de nem a vágyaink által, és nem a mi erőink által, hanem fentről húzzuk magunkra, a Fényt a rendszerből. Ezt az illuminációt úgy nevezzük, hogy “Reformáló Fény, ” Tóra Fény”, ” Körbeölelő Fény”.

Ha megtanuljuk ennek a rendszernek a felépítését, ha mi együtt sóvárgunk rá, és megfelelő kapcsolatot akarunk szervezni, nem számit, hogy megértjük, vagy sem, minden, ami az erőfeszítésünkből történik, felébreszti az erő hatását a számunkra.

Hasonlóan a mi világunkhoz, ha meg akarjuk ismerni valamelyik rendszert, akkor behatolunk, megtanuljuk a különböző formáit, és elkezdjük fokozatosan érezni őt. Hirtelen feltűnik számunkra a rendszer „fényképe,” és megértjük mi is a rendszer lényege és hogyan kell kapcsolódni hozzá, és a dolgozni vele. Ugyanez történik a spirituális világban – csak az ember szándéka változik. Ha jobban bele van foglalva a szándékba, akkor ő jobban halad a rendszer felfedezésében.

Ez sok munkát követel: a tanártól is, a barátoktól is, az egész világban és a tanulásban is. Ez az egész egyszer csak egybe kapcsolódik.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,656 seconds.