Dr. Michael Laitman

Talán a szeretet privilégiuma

Teljes jóság adása érdekében csinálta a teremtő a teremtést, hogy legyen lehetőség a szeretetre s az adásra. Mikor ezt tesszük, akkor megtölt minden örömmel.

A teremtést örömhöz juttatni, az nem a sokféle egoista vágy betöltésének sorából áll. Hanem, amikor a vágyam egoistából odaadó szolgálatra vágyássá válik, akkor ez lesz új örömeim forrása. Ezt hívják úgy, hogy a Teremtés Öröme megtölt, hiszen ez a megvilágítás egy új világot nyit meg.

Ennek az új teremtésnek a küszöbén legyen olyan a viszonyunk hozzá, mint mikor egy exkluzív klubba akartunk felvételt nyerni, ahova csak kiváló tulajdonságokkal és különleges meghívóval lehet bejutni. Mielőtt felvesznek , egy vizsgát kell tenni, vagy tanulni kell a rendszert, a tagok közti kapcsolatok módját.

E klubban a résztvevők eltérően fontosak, sokféle kapcsolat köti őket össze: családi, baráti, üzleti, s egyebek, mindenféle társulások kötik őket össze. Ha részévé válunk e kapcsolati rendszernek, s alkalmazkodunk az egész testülethez, tudni fogjuk, hogyan működtessük és használjuk.

A világok rendszerei így működnek, ez az a szellemi hálózat, amibe belépünk. Tudnom kell, milyen kapcsolat fűzi egybe az elemeket benne. Ezért kell tanulmányoznom a struktúra állandó elemeit, amit VAK-nak (vagy kicsiny állapotnak) hívnak.
És tudnom kell, mi módon lehet kérést intézni (MAN), hogyan fog reagálni, ah belépek és befolyásolom. És akkor meglátom, hogyan lendül mozgásba: ahogy a Dáát (Tudás) szfira felmegy a JES-SZUT-ba (Nagyapa-NAgyanya) rs az Aba ve Ima (Anya és Apa) szintre, ahonnan lejön a Kedvesség és a Szigor, a Hasszadim s a Gevura – melyek újabb leereszkedéseket indítanak be stb.
Ezt kell megtanulnunk az elfogadás /= Kabbala/ tudományából azelőtt, hogy beléphetnénk a szisztémába. E tanulás ideje sajátos új tulajdonságokkal díszít fel /tiferet/ s közelebb visz a magasabb rendszerbe való belépéshez. A vágyunk ereje visz el a rendszerbe , felébred ott valami hatás, ami által valami energia ér el, s bevonz.

Hisz oda akarok eljutni! Írva van ” Én a kedvesemért, sd a kedvesem énértem!” Ennek a rövidítése az Elul hónap neve , ami a felső rendszerhez való felkészülés kifejezése. És azt nevezzük új kezdetnek, a Fő a Változás /Ros Hasana/ névvel, amikor végre eljutok odáig.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.