Dr. Michael Laitman

A gondolat rejtett hatalma

Az emberek közötti kapcsolatok sokkal erősebb és kötelezőbb erejűek, mint azt az emberek felismerték. A természettel összhangban, ez a kapcsolat egy teljes szervezetet reprezentál, amely fokozatosan tárul fel.

Ahogy az világosan megmutatkozik, a teljes természet egységes és egyesült. Egy egyszerű pontból kezd el kifejlődni, az Ősrobbanás után. A mi felfogásunkban, a természet több részre osztható: ásványi, növényi, állati és emberi szintekre, vagy más felosztásban fizikai, kémiai, biológiai, etikai, morális és más törvényszerűségek alapján való megkülönböztetésekkel. Azonban nem látjuk át, hogy mindez, egy egységes egész. Nem látjuk, hogy mindez, hogyan kapcsolódik össze, mennyire kölcsönös függőségben van egymástól, mennyire hatnak a gondolataim és az érzéseim a csillagok felrobbanására vagy, hogy ezek a robbanások mennyire hatnak a kertemben lévő növényekre. Semmit nem látunk, de ettől még mindez létezik.

A természet globális. Az ok, amiért ezt a tényt, egyre növekvő mértékben felfedezzük, hogy egyre fejlettebbekké válunk. Végül is a ma felfedezései, nem történhettek meg tegnap, mivel nem voltam hozzá eléggé fejlett. Azonban ez nem azt jelenti, hogy maguk a felfedezésre váró dolgok, nem léteztek tegnap már a természetben és hogy én, valami új tulajdonságát tárnám fel a természetnek.  Egyszerűen csak feltűnik bennem, mert elegendően fejlett vagyok ehhez.

Én a természet legaktívabban fejlődő része vagyok. Mint ember, gyorsabban és többet fejlődök bármi másnál, a tudásom, az eléréseim, érzelmeim, és így tovább, mindem területén. Amikor fejlődök, akkor egy átfogóbb felfogást érek el.

Amerika nem létezett mielőtt felfedezték? De igen! Mi van a csillagokkal és a galaxisokkal, ők egyáltalán nem léteztek, mielőtt felfedeztük őket? Minden létezett, csak mi nem láttuk ezt, mivel nem voltunk elég fejlettek ehhez.

Most fedezzük fel a kölcsönkapcsolatainkat. Ezek olyan szinten létezőek, amit nem érzékelünk, azaz nem érzékeljük, a normál, öt érzékszervünkkel. Ezek a kölcsönkapcsolatok túl vannak az érzékszerveim érzékelési határán, bizonyos gondolatokban és kölcsönkapcsolati rendszerekben, és ezért a gondolataim, és érzéseim mindenkire hatnak ezen keresztül.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.