Dr. Michael Laitman

Aránytalanul eltérő

Baal HaSulam, „Béke a világban” című cikkéből: azaz a természetük által a munka ereje nem azonos minden emberben. Valakinek, aki gyenge, a társadalomért végzett tevékenységében, egy óra munka, többet ér, mint a barátjáé, aki több órát dolgozik, de erősebb. Így látható, hogy az egyéni munka a nyilvánvaló igazság feltételeivel teljes mértékben megvalósíthatatlan, mivel semmilyen módon nem vizsgálható és nem értékelhető ki.

Ha keressük a szociális igazságosságot, nem köthetjük a ledolgozott munkaórákhoz, mivel az emberek különbözőek. Az emberek erőfeszítéseit sem tudjuk objektív módon megmérni. Az emberek sikeressége sem mutat semmit, mivel az egyik butának, a másik okosnak születik, valaki lehet lusta, vagy energiával teli, és így tovább. Az örökletes tulajdonságokat nem lehet hibának felróni, de nem lehet teljesítménynek sem beszámolni.

Tehát nem ítélhetjük meg az embereket az igazság mércéjével, mivel azt az adott személy lelkének gyökerei határozzák meg, a belső minőségei, amelyek nem vizsgálhatók, mérhetők, vagy számíthatók. Ez azt jelenti, hogy nem emelhetünk kifogást emiatt, vagy értékelhetünk ki valakinek a teljesítményét igazságosan. Minden kísérletünk az erőfeszítések és képességek megmérésére, teljes egészében hazugság. Osztályzatokat adunk a gyerekeknek az iskolában, mindenkit összehasonlítunk a hadseregben, önkényes standardokat állapítunk meg a hatékonyságban, de mindez csak torzítja az emberek természetes fejlődését.

A szakértők a válság hatására elkezdték megérteni, hogy mekkora probléma van az oktatásban. De a helyzet nem változott. Egyszerűen nem tudjuk megmérni az embert helyesen az igazság mértéke szerint.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.