Dr. Michael Laitman

A lelki születés ünnepe

Ha mi be akarjuk teljesíteni a Teremtés célját és érezni az élvezetet, amelyet a Teremtő készített nekünk, akkor egyfelől úgy kell érezzük magunkat, mint teremtmény, és másrészről olyanok kell, hogy legyünk mint a Teremtő. Mert nem lehetünk kevesebb a teljesnél.

Nekünk két ellentétes pontban kell állnunk: két állapotból és két tulajdonságból kell kiindulnunk. Amikor ezek felébrednek bennünk, akkor ünnepeljük a spirituális születésünket. Azután már magunkban foglaljuk a két tulajdonságot: a megszerzés vágyat és az adakozás vágyat, egyik ellentétes a másikkal, mi a kettő között vagyunk és érezzük mind a kettőt.

Ez egy fokozatos fejlődés eredménye, az összes előző vágyakból származóan: kövületi – növényi – élő – majom és az e világi ember. Ez az ember elkezd fejlődni, és hirtelen felébrednek új érzések, új tapasztalatok benne. Ettől rosszul érzi magát, meg akarja tudni, hogy miért él, és mi az élete értelme.

Innentől kezdve elkezdődik a valódi ember fejlődése, de ez meg nem a spirituális születés. Ehhez akár még tíz év is el kell, hogy teljen, vagy akár meg több, lehet, hogy életciklusok is, ameddig elérkezik az igazi megértéshez és vizsgálni kezdi a természetét a Teremtő természetével szemben.

Ha eljön az ideje,hogy az embernek meg kell vizsgálnia önmagát, és ha képes ezeket a vizsgálatokat elvégezni, akkor a megfelelő csoporthoz el lesz vezetve és a tanuláshoz. A tanulás megmutatja neki, hogy ő a megszerzés iránti vágyból áll, és az adakozás iránti vágya ez felett áll, a Teremtőnek a szintjén, és akkor ő már rendelkezik ezzel a folyamattal, amelyet meg kell építenie – a környezetén keresztül, az által hogy megvizsgálja és korrigálja magát.

Ő megérti, hogy az egész korrekció úgy van megépítve, hogy saját magában építi meg az eszközöket, amely lehetővé teszi, hogy a Teremtőhöz érkezzen és olyan legyen, mint Ő. Használja a szabad választását, amely megmutatja, hogy az életének az a célja, hogy olyanná váljon, mint a Teremtő.

Létrehozza az eszközöket, amelyek befolyásolják őt, hogy olyanná legyen, mint a Teremtő. Az adakozás tulajdonságát a csoporttól kapja meg, a közösségtől, amelyek ellentétesek az ő megszerzés iránti vágyával.

Állandóan két ellentétes tulajdonság között van, amelyben megkapja a szabad választását. Kivel legyen: az ő megszerzés vágyával, az eredeti természetével, vagy az adakozás vágyával, a Teremtő természetével. Vagy csak azért akarja használni a Teremtő természetét, hogy az Ő természetét ráöltöztesse a megszerzés iránti vágyára, és használja azért, hogy adakozzon. Ebben a formában, a baloldal beleépül a jobb oldalba.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.