Dr. Michael Laitman

A megoldás nem ott van, ahol a szakértők keresik

Baal HaSulam “Béke a világban” című cikkéből: “De ez csak természetes hogy, ilyen feltételek között a gyengék es a kizsákmányoltak megszaporodnak, amíg elegen lesznek, hogy demonstráljanak a sikeresek ellen, harcokat és vitákat kezdeményezzenek … és mindig ekkor jelenik meg és tárul fel a “Béke” tulajdonsága a világon ezért, az összes ilyen tulajdonság, mint a könyörület, igazság és a béke, az igazság elgyengüléséből születik meg.

Pontosan ez az, amit látunk ma. A forradalmárok kimennek lázadni és mindent meg akarnak változtatni. Miért? – Mert nincs igazság a világon. Ezért azt mondják: “Mi magunk fogjuk létrehozni az igazságot”.

Azonban, a tudatalatti egyéb kategóriákat is tartalmaz, amelyeket szeretnének az ilyen helyzetekben megtenni. A múltban képesek voltak valahogy változtatni a társadalmat ehhez hasonló formában és kompromisszumot értek el, majd ezt követte egy békés időszak. De ma ez már nem lehetséges, mivel a tüntetések és zavargások nem hoznak semmilyen hasznot. Ez vezethet vérontáshoz és teljes felforduláshoz, mint Egyiptomban és más országokban, de a céljaikat nem fogják elérni.

Mi “kört” kell, hogy alkossunk, egyesülnünk kell, valóban meg kell, hogy szerezzük az igazságot, és ne szabad használnunk pótcselekvő dolgokat, hogy lecsillapítsuk az embereket. Az Izraeli Állami Bizottság próbál “elvenni a hasától, hogy letakarja a hátát” előhoz mindenféle költségvetéseket, lehetőségeket keres, innét elvesz, és oda tesz, de ez nem segít, csak kismértékben lehűti a szenvedélyeket. A múltban ezek az intézkedések hozhattak jó eredményeket, mert a természet nem követelte az összekapcsolódást. De most ez nem lehetséges, ezek a módszerek nem működnek csak egy rövid időre, nem lesznek képesek megvalósítani, amire az emberek vágynak. Nem is veszik észre. Ezek csak szenvedéseket, haragot, és komolyabb konfliktusokat okoznak.

Ma korrekció csak az által valósítható meg, ha mi magunkat az igazság tulajdonsága felé irányítjuk. Ezen az úton fekszik az egység, és a kölcsönös garancia.

Kormány nem fog találni megoldást a saját arzenáljában.  Lényegében, amit a kormány tehet, kevesebbet vagy többet ad valamire, ügyel a külső biztonságra és a belső, normális életre. Természetesen, saját magáról sem feledkezik meg.  De most, figyelembe véve a problémás körülményeket, amiben a népek és kormányok kerültek, meg kell magyarázni nekik, hogy az erény nem segít többet. Nincs értelme elvárni tőlük valamilyen komoly hatást az eseményekre, mert ez csak meghosszabbítja a problémát, nem javítja a helyzetet, és végén a tömegek ellen reakciója még erősebb lesz.

Ezért, kell kihasználni minden lehetőséget, elmagyarázni ezeket a dolgokat. Még ha az emberek nem is értik ma, egy új kudarc megérteti velük, hogy a régi módszer már nem működik, akkor emlékezni fognak arra, amit mi mondtunk nekik. Nem könnyű felnevelni a gyermekeket, így nincs túl sok mondanivaló ebben a tekintetben. Az emberiségnek szüksége lesz arra, hogy tanuljon a szenvedésekből, mert még mindig  egy “kitaposott úton van”, amely a jó út és katasztrófa útja között található.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.