Dr. Michael Laitman

Ahhoz, hogy összekapcsolódjunk, „ostromra” van szükség

Azokban a napokban, amikor a Rabash-sal tanultam, a csoportban és emelkedett hangulatban volt én megkérdeztem őt:” Mi hiányzik nekünk hogy képesek legyünk áttörésre? ” Ő azt mondta: “Az ostrom hiányzik. “

Ez egy olyan évben történt, amikor mi egy új „szukah-t” (sátrat) építettünk, és nagyon sok erőfeszítésre volt szükség, mivel Rabash olyan precíz szukáht (sátor) akart építeni, ami minden részletében megfelel a feltételeknek. Mindent fából építettünk, nem volt szabad fémet használnunk, még a csavarokat sem, sűrűn náddal befedve, hogy a fény ne hatoljon be. Nagyon megkövetelte minden szabály betartását.

Nagyon sok erőfeszítést tettünk bele, együtt dolgoztunk és ez egy különleges atmoszférát teremtett számunkra. Rabash különleges magyarázatokat adott az órákon, vagy csak számunkra voltak ezek különlegesek, mert képesek voltunk akkor befogadni őket. Megkérdeztem: “Mi hiányzik még nekünk? Egy hétig együtt voltunk a szukah alatt minden nap, beszélgettünk, tanultunk, miért van az, hogy ennek ellenére az áttörés nem történik meg?”

Ő azt felelte, hogy ez még nem elég. Ahhoz hogy elérjük, a kapcsolatot szükség van egy „ostromra.” Így történt akkor is, amikor kivonultunk Egyiptomból, az emberiség összekapcsolódott, és így vonultak ki. Nem mehettek volna ki, ha nincs kapcsolat. Ez így volt régen is, amikor Izrael fiai felsóhajtottak a nehéz munka alatt, Ramszesz város építésekor és együtt kiáltottak a Teremtőhöz, amikor azt éreztek, hogy semmi sem sikerül.

Így történt tehát a Vörös tengeren való átkelésekor is, amikor az őket üldöző Fáraó serege mögöttük, előttük pedig ott voltak a tenger hullámai, elzárva az útjukat.  Amikor a Sinai hegy körül álltak, a nők nyomást gyakorolva a férfiakra. Írva van, hogy „Az igaz nők felsírása és nyomása vezette kis Izraelt Egyiptomból” Más részről írva van “.. vagy egységre kell lépnetek vagy itt lesz a temetkezési helyetek.”

Látjuk, hogy a feltételek nem nagyon egyszerűek, olyanok, mint a szülési fájdalmak. Csak, ha elfogadjuk ezeket a feltételeket, akkor fog valóban megszületni az új világ.

BS

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,188 seconds.