Dr. Michael Laitman

Ahhoz, hogy összekapcsolódjunk, „támadásra” van szükség

Azokban a napokban, amikor a Rabash-sal tanultam, a csoportban egy emelkedett hangulat volt és megkérdeztem őt:” Mi hiányzik nekünk hogy képesek legyünk áttörésre? ” Ő azt mondta:”A támadás hiányzik. “

Ez egy olyan évben történt, amikor mi egy új „szukát” építettünk, és nagyon sok erőfeszítésre volt szükség, mivel Rabash olyan precíz szukát (sátor) akart építeni, ami megfelel a feltételeknek. Mindent fából építettünk, nem volt szabad fémet használnunk, még a csavarokat sem, sűrűn náddal befedve, hogy a fény ne hatoljon be. Olyan nagyon követelő volt.

Nagyon sok erőfeszítést tettünk bele, együtt dolgoztunk és ez egy különleges atmoszférát teremtett számunkra. Rabash különleges magyarázatokat adott az órákon, vagy nekünk úgy tűnt, hogy ezek különlegesek, mert mi képesek voltunk többet befogadni. És akkor megkérdeztem: “Mi hiányzik még nekünk? Egy hétig együtt voltunk a szuka alatt minden nap, beszélgettünk, tanultunk, miért van az, hogy ennek ellenére az áttörés nem történik meg?”

Ő azt felelte, hogy ez még nem elég. Ahhoz hogy elérjük, a kapcsolatot szükség van egy „támadásra.” Így történt akkor is, amikor kivonultak Egyiptomból, az emberiség összekapcsolódott, és így vonultak ki. Nem mehettek volna ki, ha nincsen kapcsolat. Ez így volt régen is, amikor Izrael fiai nehezen sóhajtottak a Ramszesz város építésekor és együtt kiáltottak a Teremtőhöz, amikor azt éreztek, hogy semmi sem sikerül.

Így történt tehát a Vörös tengeren való átkelésekor is, amikor egyfelől érezték az őket üldöző Fáraó seregét maguk mögött, előttük pedig ott voltak a tenger hullámai, elzárva az útjukat.  Amikor a Sinai hegy körül álltak, a nők nyomást gyakorolva rájuk (írva van, hogy „ők a nők kiáltása és nyomása alatt mentek ki Egyiptomból”), más részről a Teremtő feltételeket állított, vagy egységre léptek vagy itt lesz a temetkezési helyetek.

Látjuk, hogy a feltételek nem nagyon egyszerűek, olyanok, mint a szülési fájdalmak. Csak, ha elfogadjuk ezeket a feltételeket, akkor fog valóban megszületni az új világ.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,619 seconds.