Dr. Michael Laitman

Elhagyni Egyiptomot anélkül, hogy elmozdulnánk

Az összes állapot, amiről a Tórában olvasunk, csak egyre szorosabb kapcsolatot fest le az emberek között, a kapcsolatok különböző szintjei ezek, amelyeket a Tórában tanulunk. A spirituális világban nekünk nem kell a fizikai Egyiptom földjére elmenni, keresztülmenni a sivatagon, Izrael földjén és így tovább. A spirituális világban ezek különböző szintjei a kapcsolatoknak a lelkek között, az emberek között, ahogy ezek belsőleg összekapcsolódnak a vágyaikban, a lelkeikben.

Ez a fajta kapcsolatról mesél a Tóra. Nem földrajzról szól, vagy emberek egy csoportjáról, akik keresztülhaladtak Kánaán földjén, vagy Egyiptomon és vissza a sivatagban. Csakis az egységről beszél, amelyekben mi felfedezzük ezeket a szinteket. Az embernek el kell hagynia a „Babilóniai” vágyait és jóval hatalmasabb vágyakat kell megszereznie, amelyben összekapcsolódik a csoportjával, a többiekkel. Ezt a vágyat hívjuk úgy, hogy Egyiptom földje, a”Kánaán földje”.(“eretz Kánán”, héber szó “eretz” az “vágy”- at jelent.)

Ezután belépünk a bal oldali vonalba, a vágyaink növekednek, a gonosz hajlam egyre növekszik, és ezt hívjuk úgy, hogy az ” Egyiptomba való leereszkedés”. Amikor az “Egyiptom” állapota fölé emelkedünk, ezáltal egységre lépünk, ezt hívjuk úgy, hogy mi a Sinai sivatagba kerülünk.

Miután összekapcsolódunk a problémák fölött, amelyek felfedeződnek bennünk, belépünk egy újabb szintre, amelyet úgy hívunk “Izrael földje”. Ezek mind spirituális szintek, a kapcsolat szintjei, ezek nem földrajzi helyek.

A nevek ebből a világból származnak, mi ülhetünk fizikailag egy helyben, felemelkedünk a fokozatokon és felfedezzük a spirituális világot, amely bennünk van. Ez csak akkor fedeződik fel, ha minél intenzívebben kapcsolódunk össze. Ahogy mi jobban összekapcsolódunk – úgy egyre jobban felfedezzük a magasabb spirituális szinteket.

Az összes “613 vágyak ” csakis a kapcsolat szempontjából lesznek korrigálva. Ha az illető nem fog kapcsolódni a többiekkel, akkor nem korrigál semmilyen vágyakat. Az összes korrigálandó vágyak az összetörésből erednek, és mindet korrigálni tudjuk a kapcsolat által.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,951 seconds.