Dr. Michael Laitman

Sötét betűk, melyek Fényt hordoznak

Az elérés belső dolog, és semmi nincs valójában rajtunk kívül. Minden, ami látszólag körülöttünk van, egyszerűen illúzió, beleértve ezt az egész, képzetes világot, amiben élünk, de még a spirituális világot is. Azonban a spirituális világban legalább ráébredhetünk arra, hogy valami csak külsőnek tűnik a számunkra, mivel ezt az egónk így vetíti ki.

Mi abban a mértékben vagyunk képesek mások vágyaihoz kapcsolódni, amennyire ki tudjuk takarni a saját egoizmusunkat, és elrejteni azt, és szándékot helyezni az adakozásra, és megtenni azt, „a szeresd felebarátod, mint önmagad” elvnek megfelelően, ami a Fény törvénye.

Mindennek a korrekciónak a szimbóluma egy speciális konstrukció, amelyet úgy nevezünk, Sukkah. amely megmutatja nekünk, hogy kell ezt a leárnyékolást felépíteni. A mi belső emberünk a Sukkah alatt fog ülni, és nála lesz a Sukkot négy szimbóluma is, az első három, amely a Zeir Anpinhoz tartozik, (Lulav – egy zárt datolya pálmalevél, Hadassim – három leveles, mirtuszfa ág, és az Aravot – két, leveles fűzfa ág), és a negyedik, az (Etrog – a citromfa gyümölcse, hasonló citromhoz, vagy a grapefuithoz) amely a Malchuthoz tartozik. Ez a belső ember összekapcsolja ezeket, majd elkezdi lengetni őket, jobbra, balra, előre, hátra, mind a hat irányba, melyek megfelelnek a Zeir Anpin hat sefirájának VAK). Ugyanakkor a Sukkán belül, ahol három fal feleltethető meg a HesedGevuraTifferet három Sefirájának (HGT). A Netzah Sefira a Sukkah teteje, és a Hod Sefira az alja.

Ilyen módon kiderül, hogy az ember egyesül a Zeir Anpinnal teljesen, amely megjeleníti a magasabb minőségeit az adakozásnak a számára. Amikor összekapcsolódik mindezekkel a minőségekkel, minden irányban, azaz az összes minőségében a Zeir Anpin VAK részének, miközben a személy maga jeleníti meg a Malchutot, ezáltal korrigálja és összekapcsolja mindezen tulajdonságokat.

Mindez a leárnyékolásnak köszönhető, amely vagy rejtett, vagy feltárt. Az elrejtett árnyékolásról beszélünk, amikor a gonosz hajlamunk, az egoista vágyunk ellenében dolgozunk. A feltárult árnyékolás az, amikor mi magunk írjuk a munkánk betűit, mintha fekete tintát használnánk fehér alapon. Ez az, ahogy megteremtjük a különböző formáit az elrejtésnek, melyek hasonlatosak a Fényhez. Fokozatosan, az összes sötétség olyanná válik, mint a Fény, a különböző árnyékolások megteremtése miatt (például, szárnyak formájában).

Az ember nem a Fényhez kapcsolódik, hanem sokkal inkább annak formájához, és éppen ellenkezőleg, elrejtve önmagát a Fény elől, az árnyékolás segítségével épít a Fénnyel, az adakozással megegyező formákat. Ez a mi munkánk. Addig tesszük ezt, ameddig elérjük a formaegyezést és az összetapadást (Zivug) a Fénnyel, az árnyékolások, és a sötétség összes felhasznált formája, a betűk, és a Fénnyel való ütközések által. Az összes sötétség végén ugyanúgy fog ragyogni a Fény.

A mi munkánk, a sötétségből való formák megalkotásából áll, betűk kialakításából, melyek fekete vonalak és görbék kombinációja, és ezeket kell a Fénnyel hasonlatossá tenni. Ezért vannak ezek a szimbólumai a korrekciónak a Sukkah borításán. A teljes munkánk abban rejlik, hogy kitaláljuk, hogyan építsük fel ezt a borítást magunk fölé, és ülhessünk az árnyékában, és amely képessé tesz minket a Fény elérésére. A teljes Körülölelő Fény, amely elér minket és a Sukkah tetején tartózkodik, bennünk kezd cselekedni, olyan módon, hogy a sötétség formái, mint Fény ragyognak ránk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.