Dr. Michael Laitman

Hol van a kuplung pedál?

Kérdés

Az emberek egyetértenek a kölcsönös garancia elképzelésével, de ne tudják, mit kezdjenek ezzel. Jóindulattal elfogadják a magyarázatainkat, de mi a következő lépés?

Válasz

Ez elegendő. Először adni kell az embereknek egy magyarázatot, az integrált kölcsönkapcsolatokról, informálva az embereket a tényről, hogy a mi globális világunkban elfogadhatatlan a protekcionizmus és az elszigetelődés. „Ez nem az én dolgom” mondat többé nem alkalmas kifogás. Mindannyian össze vagyunk kötve, mint a fogaskerekek, akár akarjuk ezt, akár nem, és nincs kuplung pedál, amely lenyomásával szét tudnánk kapcsolódni egymástól. Nincs más módja az előre haladásnak, egyszerűen figyelembe kell vennünk egymást ahhoz, hogy megértsük a kölcsönös egység lényegét, és az egységes emberi rendszert. Csak ennek a törvénynek az elsődlegessé tételével leszünk képesek eldönteni, mit kell együttesen tennünk innentől.

A múltban el voltunk szeparálva, és képes voltam bármit elvenni valakitől, amire szükségem volt. De most, amikor egybe vagyunk forrva, nem vehetek el még egy „zsákot” valakitől, mivel ez olyan lesz, mintha egy közös raktárban csak mozgatnám azt ide, oda. Végső soron ez nekem fog kárt okozni.

Még mindig nem ismertük fel a jelentését az egyetlen, összefüggő rendszernek. Ha nem vesszük figyelembe az összes részét, akkor nem tudunk vele kapcsolatosan cselekedni. A világ ma azt mutatja nekünk, hogy általános kölcsönkapcsolatban van, és ez csak ez első, legkisebb, közvetlenül elérhető spirituális szint. Az erre való felemelkedés nélkül, semmit nem leszünk képesek kijavítani az életünkben. Egyik napról a másikra, a külső nyomás nőni fog, a csavarok megszorulnak, és az első szint feltételei még jobban letisztázódnak, még pontosabb feltételeket mutatnak a számunkra.

Végül meg kell ismernünk az egységes rendszert, meg kell érteni, önmagunkba kell olvasztani, és hozzáigazítani önmagunkat belül, a törvényeihez. Akkor hirtelen láthatjuk majd a bőséget mindenben. Mihelyt elérjük az egységet, a bőség felragyog. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy béke és rend uralkodik mindenhol, és hogy elérhetjük a békét az első spirituális fokozaton.

Aztán a következő fokozat tárul fel, ahol megint zűrzavarral, igazságtalansággal, és káosszal szembesülünk… Ez az, ahogy folytatjuk a saját meg nem felelésünknek a feltárását, az emelkedés fokozatain át.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.