Dr. Michael Laitman

Találkozzunk a béke Sukkotjában

A mi világunkban mindannyian értjük, hogy miért játszanak a gyerekek, és mi történik, amikor felnőnek. Azonban a mi világunk a felső világ másolata, és ez a játék szimbolizálja a tényt, hogy lassan kell előrehaladnunk az igazság felé, folyamatosan választva az ellentétes helyzete közül, amikbe vagyunk.

A spirituális munka azzal az ellentétes ténnyel kezdődik, hogy mi a helytelen élvezetekhez és cselekedetekhez kapcsolódunk, melyek teljesen egoisztikusak. Még nem értjük, hogy csak ennek köszönhetően tudunk növekedni, annak érdekében, hogy legyen szabad akaratunk, és választásunk, tisztázni az edényeinket, a felsőhöz való hozzáállásunkat önmagunk által.

Nincs más választás. Minden alkalommal, lezuhanunk, és újra emelkedünk, és így haladunk előre, ahogy mondva van: „Ezerszer bukik el és emelkedik fel az igaz ember.”Ez az, ahogy mi előre haladunk, de türelmesnek kell lennünk, és meg kell értenünk, hogy ez az egyetlen lehetőség, hogy felépítsünk egy perfekt és független edényt. Bárki, folytatólagosan elérheti ezt. A legfontosabb dolog itt, a következetesség.

Láthatjuk az összes spirituális folyamat másolatát, a fizikai életben is. Ezért születünk egy kicsiny, kevés elmebeli lehetőséggel rendelkező gyermeknek, és játszunk értelmetlen játékokat, majd felnövünk, és sokkal komolyabb korrekciókat vagyunk képesek végrehajtani az alapján, amit tanultunk. Sok év telik el, ameddig valaki a saját lábára áll, kész az önálló életre ebben a világban.

Ezért a Selichot után (a bűnbánat tízedik napja) – Rosh Hashanah (az Új Év), Yom Kippur (the A Bűnhődés Napja), az öt nap a Yom Kippur és a Sukkot között, és a Sukkot hét napja – elérjük a Shemini Atzeret szintjét(A Helyreállítás Napja): ami a Fénnyel való egyesülés. Fokozatosan, napról, napra, tisztázásokat hajtunk végre, ami annak a szimbóluma, amely a Sukkah fedele, (Skhakh) ami pajta és bortároló maradékából készül. Azaz, olyasmiből, amit az ember nem sokra becsül, és értéktelennek tart, azt gondolva, hogy az étel és az ital, amely a pajtából és a bortárolóból kerül elő, az sokkal fontosabb, mint a tárolóik hulladéka.

Azonban ami látszólag értéktelen hulladéknak néznek ki, a legfontosabb dolgokká válhatnak. Ha én magam fölé emelem ezeket a hulladékokat, és arra használom, hogy elfedjem vele az egómat, és elrejtem magamat az így készült fedél alá, akkor élvezni fogom ezt az árnyékot. Így elérjük a béke Sukkotját (Sukkat Shalom), a perfekt fedél alatt (Shalem) amely maga a szűrő.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.