Dr. Michael Laitman

Egy kicsiny tutajon

Kérdés

Milyen előnyöket kínál az új gazdasági rendszer az embereknek? Mi hajtja majd őket előre?

Válasz

Egy környezetet kell az ember körül megteremteni, amely élvezet ad, amely ugyan ma még elvontnak tűnő „cukorka.” Mindenki azt mondja: „Ez finom!” Majd elkezd körülnézni. Mindenki felkiált: „Ez csodálatos!” Azután azonnal elkezd kutatni. „Ez nagyon izgalmas!” És mindenki sikoltozik az izgalomtól. Akkor a személy elkezd gyanakodni, hogy itt valami valóban értékes van, valami, ami kell neki.

Ez előre felé ösztökéli az embert: „Nekem ez miért nincs? Miért nem vagyok ugyanolyan helyzetben, mint mások, akik megkapják ezt?” A szociális befolyás egy nagyon erős faktor. Kilencvenkilenc százaléka a cselekedeteinknek tulajdonképpen ez a kiváltó oka. Az ember kijött a barlangból, megszerezte a modern formáját, de kizárólag csak a környezete miatt, amely folyamatosan nyomta és ösztökélte őt, állandóan rámutatva azokra a dolgokra, amiben hiányt szenvedett.

Általában a barlang csodálatos volt, nagyon környezetbarát, amelyben nagyszerű légkör uralkodott. Egész évben stabil hőmérséklet volt, minden pontján. Volt hús, tűz, barátságos, meleg atmoszféra. amely nem inspirált semmilyen más vágyakat, mint az alapvető szükségletek…

Minden egyéb dolog felesleges az állati szinthez, ezért az erre irányuló vágyak oka, kizárólag a környezet. Az ember így kapott felhívást a mezőgazdaság fejlesztésére, a kézművességre és a kereskedelemre, amelyek nem csak úgy, a semmiből bukkantak fel. A közösségi társadalom okozta ezeknek a vágyaknak a születését.

Manapság, a reklámok áradatában, nincs más választásunk, mint meggyőzni a világot, az oktatási rendszer szükségességéről, amely majd magyarázatot nyújt arról, hogy milyen lehet a holnap, amely egy olyan rendszert mutat be a gyakorlatban, amely modellezi a jövőt.

Nekünk egy jó életet kell hirdetnünk. Azonban a kormány túl lassú a változások eléréséhez. Akkor mi marad, amit megtehetünk. Mi arra vagyunk, hogy kifejlesszük ezt a rendszert az interneten, a saját erőnkből, és elterjesszük azt minden elképzelhető csatornán.

Volt egy találkozóm a ENSZ és az UNESCO végrehajtó bizottságának tagjaival, és a véleményem nem változott: „Mindent, saját magunknak kell megtennünk. Végül is mi tudjuk elhozni a Reformáló Fényt. Ebben az esetben, ami individualizmusunk nem egy hiba, hanem egy előny, mivel nem vagyunk külső határok által belimitálva. Azt tehetjük, amire képesek vagyunk, és amit szükségesnek tartunk. Állandóan összpontosítunk a vállalkozásunk sikerére, és a végén egyszerűen muszáj megidéznünk a Fényt, amely abból a rendszerből fog áradni, amit mi építettünk.

Még ha a rendszer gyengének is tűnik, mint egy kicsiny tutaj a képzeletbeli óceánon, nem számít. Mindenki hallja a hívását a rendszer betűinek, mivel a Fény ereje van bezárva ezekbe. Hagyjuk a Fényt dolgozni. Ez az, ahogy meg kell közelítenünk ezt.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,166 seconds.