Dr. Michael Laitman

Az élet mátrixa

A fokozatok sorrendje soha nem változik, mivel ez az első HaVaYaH eredménye, a négy fázisa a Közvetlen Fénynek. Amikor megkapom a Fényt, az minden fokozaton át érkezik (Partzufim) amely köztem és a végtelen között van.

Ezért a rendszer, amelyben létezünk, konstans, mint egy kristályháló. Másfajta kapcsolat nem jelenik meg ebben, és nem kapcsol engem senkihez, egy másfajta módon. Azonban a forma maga állandóan változik a rendszeren belül, mivel amikor meg akarok szerezni valahonnan valamit, akkor meg kell változnom ehhez, hogy idomuljak hozzá, hasonló legyek, és akkor ez olyan lesz, mintha egy kapcsolatot nyitnék meg ebbe az irányba.

A kapcsolat mindig abban változik, aki megszerez, és kiderül, hogy ilyen szempontból állandóan kapcsolatokat hozok létre. Azonban ezek a kapcsolatok meghatározzák a minőségeimet, mert a kapcsolat megszületésének a pillanatában egyezni akarok azokkal a minőségekkel, amelyeket a másikból érzek, és amit végső soron meg akarok kapni, és ezek a minőségek minden pillanatban megújulnak, annak megfelelően, ahogy az változik, amihez kapcsolódom. Nem tudom meghatározni, milyen változások ehhez, de azt érezhetem, ezek folyamatosan emelnek engem.

Amikor ilyen módon felemelem a minőségeimet, a másokkal való kapcsolaton át (és nekem 613 vágyam van, amelyben ezek a változások lezajlanak) akkor a kapcsolataimat változtatom meg, a viszonyomat más, spirituális objektumokhoz, különböző emberekhez, csoportokhoz és a közös lélek más formációihoz. Ezért minden pillanatban, egy új világ tárul fel a számomra.

Azonban ez a feltáruló világ, ezekben a kontrasztokban, tulajdonképpen tőlem függ, mivel ezeket a különbségeket, a végtelen és megváltoztathatatlan, felső rendszerhez viszonyítva érzékelem, amely rendszer a létezésem előtt már működött, a teljes és tökéletes formájában. Erről a teljességről számoltak be a kabbalisták, akik elérték ezt a rendszert. Végül is minden ember megtapasztalhatja ezt a folyamatát a korrigált kapcsolatoknak, mind a rendszerrel, mind a rendszert alkotó többi lélekkel, egy teljesen új módon. Olyan ez, mintha lett volna egy bizonyos módon rögzített mátrix, egy kristályszerkezet, amin belül a részek, a lelkek, minden pillanatban képesek lennének, egy új, másfajta kapcsolat létrehozására. Azonban minden ember, fokozatosan emelkedve a szinteken, egyikről, a másikra, felfedez, egy egyre mélyebb, szélesebb kapcsolatot, mind minőségében, mint mennyiségében.

Amikor valaki eléri a kapcsolatoknak, ezt a kiinduló rendszerét, az adakozást, ahol nem akar semmit megszerezni a másiktól, mert a többiek mindent oda akarnak neki adni önmaguk által, akkor beszélhetünk magának a Teremtőnek az eléréséről, és a Vele való összekapcsolódásról.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.