Dr. Michael Laitman

A mentális egészségi problémák száma emelkedik a munkanélküliséggel

Hír (Napi Egészség Hírektől átvéve)

„Amerikában, azok között, akiknek több mint 25 hete nincs munkájuk, a tavalyi évben háromszor akkora valószínűséggel lettek mentálisan betegek, mint azok között, akiknek folyamatosan van munkájuk” állítja egy új tanulmány.

„Másfelől azt találjuk, hogy emberek, akik hosszú ideje ki vannak téve a munkanélküliségnek, háromszor akkora valószínűséggel vannak kitéve a pszichológiai túlfeszültségnek, egy klinikailag meghatározott módon.” mondta Goldsmith [közgazdász professzor Washingtonban és a Lee Egyetemben]

“A munkanélküliség nagyobb hatással van azokra az emberekre, akik magasabb iskolai végzettségűek, mint akiknek alacsonyabb az iskolai végzettségük.” – állítja a kutatás.

„Depresszió és az általános szorongás a két elsődleges oka a gyenge, mentális egészségnek, melyek kapcsolatban állnak a hosszú távú munkanélküliséggel” – találta a kutatás.

„A tanulmány megállapította azt is, hogy munkanélküliség hatásai nagyobbak azokban a csoportokban, melyek kisebbségi csoportok, és a magasabb iskolázottsággal rendelkező csoportokban.”

„A magasabb iskolázottság összeköthető azzal a hittel, melyek szerint irányítják a saját életüket és hogy az ember maga felelős a hibáiért.” – mondta Goldsmith.”

Hozzászólásom

A munkanélküliség elkerülhetetlen, ahogy túl sok, szükségtelen dolgot előállítunk, kiraboljuk a természeti erőforrásokat, és szennyezzük a földet. El kell fogadnunk a tényt, hogy szükségünk van ételre, italra, ruhára, és el kell látnunk magunkat a szükséges eszközökkel, de nem többel. A szabadidőnket tanulásra kell szánni, amely az új, globális világra, és az integrált közösségekre épült, valamint a kölcsönös garancia elérésének módjára. Ez biztosítja számunkra az egyensúly elérését, a bennünket körülvevő természettel, és a túlélésünket a kezelhetetlen környezeti helyzetben.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,839 seconds.