Dr. Michael Laitman

A vezetők tehetetlensége

Kérdés

Tegnap jelent meg egy vizsgálat, melyben 147 olyan társaság szerepel, akik uralkodnak a világban. Ezek a társaságok önzetlenek és kölcsönös kapcsolatokra törnek felelősen és részt vesznek a globalizáció negatív viszonyainak lebontásában, merthogy uralmukat és erejüket a jóra használják. Vajon emiatt a mi egységünk eredménye változni fog?

Válasz

Azt nem hinném, hogy tényleg olyan jól működnek ezek a társaságok és olyan bölcsek. A Természet az, aki dróton rángat minket s ő vezet minket a jelen helyzetre is. Az embernek nincs szabad választása, hiszen mindent az énközpontúság, az egó vezet, s az szerezte a globális szerkezetet.

Szó van tehát 147 társaságról. Ha alaposan a mélyére nézünk, kiderülhet, hogy nincs is semmi más, csak e társaságok hálózata. Mindenestre ez a hálózat a kicsúcsosodó része ennek a rejtett hálózatnak.
Az a gond, hogy bár a kölcsönös-felelősségű, köz-felelős kapcsolatok nagy erőt jelentenek, de jár velük egy óriási gyengeség is. Mert mind bele vagyunk „kötve” és magunktól semmit sem tehetünk. Senki nem mozdulhat egy milliméternyit sem. A minket egybetartó kötelek bilinccsé váltak és nem szabadulhatunk.

És hiába magyarázzuk, hogy a kölcsönös hálózatok uralkodni segítenek nekünk, valójában ők uralkodnak rajtunk száz százalékig. A világ már nem tudja szétszakítani ezeket a szálakat és semmi módon nem tud változtatni a helyzetén. Semmilyen csúcsbizottság nem tud semmit tenni a rendelkezésére álló eszközökkel. Mert ezek az eszközök nem működnek már. Ezt tisztán láthattuk mind az elmúlt évek során.

A világ vezetői tehetetlenek. A globális helyzet arra kényszeríti őket, hogy ülésezzenek, de ne tegyenek semmit, mert a szokásos gazdasági és erő-hatalmi eszközök nem használnak. Lehet pénzt szórni a bankoknak, le lehet cserélni az uralkodókat – semmi nem segít. Ez a hálózat vezeti a világot s nem engedi leállítani a folyamatokat.

Az egyetlen dolog, amit tenni lehet, az az emberek újfajta neveléséről való gondoskodás,a belső változás. Meg kell változtatni a minőségét annak az anyagnak,a mi a kapcsolatainkat alkotja. A hálózat maga nem változtatható, de az egyes szálak, elemek nagysága és ereje, minősége változhat és a kapcsolódásuk jobb lehet ezáltal. Csak így lehet az egész szerkezetet a köz-felelősség és kölcsönösség s ezáltal a virágzás szintjére emelni.

Ez valami új lesz. És nem az, amire a világ vezetői felkészülnek. De ez ad majd életet nekünk. Enélkül az egész hálózat megfojtja a benne lévőket.

A világnak fel kell fogni, hogy nincs más megoldása a mai bajoknak, csak az, ha az emberek felfogása változtatásra kerül , növelve az erkölcsi szintet, a tudatosságot. Csak akkor fog az opportunista és egoista viszonyrendszer átfordulni a köz-felelősség, a kölcsönösség egységébe.

Semmilyen más program nem segíthet. Mi több, az új nevelés szerkezetének magába kell foglalnia azokat az embereket, akiknek van a szívükben egy közös vágy pontja a felépülésre, ami bevonzza a felépítő megvilágítás javító fényét. Más nem segít. Tehát egyetlen dolgunk van, pontosan láttatni a bajt, amely átfordulhat a javításba.

(geo)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.