Dr. Michael Laitman

Idézetek a válság közeledtéről

Vélemény (theeconomiccollapseblog.com)

George Soros:

„A pénzpiacok, egy következő, hatalmas depresszió felé vezetik a világot, kiszámíthatatlan politikai következményekkel. A döntéshozók, kiváltképpen Európában, elveszítik az ellenőrzést a helyzet felett.”

“PIMCO CEO Mohammed El-Erian:

„Mindezek jelei a francia bankok intézményesített működésének. Ha ez állandósul, a bankok számára nem marad más választás, mint le kell szállítaniuk a mérlegüket, egy drasztikus és nemkívánatos módon. A lakossági betétesek idegesen reagálnának, és arra kényszerítené őket, hogy a kereskedelmi közületi ügyfeleket követve elhagyják a bankot. Európa így belezuhanna egy teljes bank válságba, amelyet súlyosbít egy legfelső adóság csapda, egy elnyúló, újabb gazdasági recesszió, és láthatóan romló, globális gazdaság.”

“Attila Szalay-Berzeviczy, UNICREDIT SpAGlobális Biztonsági Szolgálat Vezetője (A legnagyobb olasz bank):

„Egyetlen kérdés maradt, hány napi telik el, az Európai Kormányok és az Európai Központi Bank reménytelen cselekedeteivel, hogy visszatartsák a Görögországban kiszabadult szellemet a palackba.”

Stefan Homburg, a német Pénzügy Kutató Intézet vezetője:

„Az Euró gyászos véget ért. A monetáris unió összeomlása elkerülhetetlennek tűnik.”

Nigel Farage EU parlamenti tag:

„Úgy gondolom, a legrosszabb, ami a pénzügyi rendszerben jöhet, hogy a lehetséges kataklizma, és ha ez megtörténik, az aranyár felszalad, egy olyan mértékben, ami most elképzelhetetlen.”

Carl Weinberg, vezető közgazdász High Frequency Economics:

„Ezen a ponton, a mi alaphelyzetünk az, hogy Görögország lesz az alapértelmezett helyzet heteken belül.”

Alan Brazil stratéga Goldman:

„A hitelválságot még több hitellel megoldani csak elfedi a problémát. Az USÁ-ban a Kincstári adósság növekedése finanszírozható az amerikai kereskedelemből, de ez nem elegendő a munkahelyek növeléséhez. Folytathatja Amerika a világ valuta leértékelését? Juan Somavia Nemzetközi Munkaszervezési Igazgató kijelentette, hogy a teljes munkanélküliség felemelkedhet 20 millióról 40 millióra a G20 országokban. 2012 végére.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.