Dr. Michael Laitman

Végtelen élvezet: van rá megoldás

011.11.02

Kérdés

Hogy képzeljem el a parcufot, arculatot? Hogy tárul fel az embernek?

Válasz

A Parcuf az a megvilágító Fény érkezése fokonként, az adás szándéka mértékében.

Ha van valamilyen vágyam és magam miatt megvalósítom, akkor ez egy egoista vágy. Mondjuk van egy vágyam, amin belül kaphatok valami élvezetet, azaz fényt. Amikor a fény behatol a vágyba, azonnal semlegesíti, elmulasztja, betölti. Ténylegesen eltörli, pont úgy, mint a fizikai világban, ha betöltöm egy vágyamat, akkor azzal megszüntetem, ha erős is volt az a vágy.A vágy nem tud megmaradni, ha betöltjük, ezért az élvezet megkapása során (kabalat) eltűnik a vágy. Viszont ha a vágy eltűnik az élvezetet sem érezzük tovább. Vagyis az élvezet-kapás eltünteti a vágyat és ennek eredményeképpen megint ürességet érzek. Pontosan ez történik ma a világban is.
Az üresség érzése hajt minket előre, nem tudjuk hová. Észrevesszük, hogy az élvezet nem okoz már élvezetet és ürességet érzünk helyette.

Milyen trükkel tudnánk végtelen élvezethez jutni?

Amikor két célom van és én az egyiket megkapom és átjutok a másikba, akkor többfajta fény folyik az utamba. Ezt olyantól kapom, aki nem magáért van és odaadom valakinek nem magamért, hanem hogy a másik örömet kapjon.

Képzeljünk el egy hatalmas gömböt, amiben a részek egymástól mesze vannak, vagyis minden részecske csak a maga egoizmusát érzi, de elkezdenek e fölött az egoizmus fölött kapcsolatokat kiépíteni, úgy, hogy minden rész a másik rész érdekében kap.

Ennek eredményeképpen hatalmas élvezet áramlik köztük, mely végtelen és nem tűnik el egyiknél sem. Ez teljes öröm és nem múlik el, s mindegyik részt kielégíti, mert egyik rész sem önmagáért kap, hanem mindenki úgy kap, hogy a másikkal megosztja. A megjelenő élvezet, mely egyiktől a másikig halad, valóban mind között áramlik.

Ha mondjuk valaki képes lenne magánál ragadni egy egységnyi élvezetet, akkor ezzel kvázi “eltömné” az áramlat útját, és nem kaphatna több élvezetet, hiszen már élvezne. Viszont ha úgy kap, hogy másnak átadja, megosztja, akkor végtelen élvezetet tud áramoltatni köztük, nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is. Mondjuk elképzeli mindazt, amit mások élvezetként élnek át. Ezáltal mi kis egoisták felnövekszünk és ezt a (teremtő közös vágyat) végtelen fényként érzékeljük.

Erre nekünk akkor nyílik lehetőségünk, amikor elkezdünk betársulni egy csoportba, ahol van egy közös vágy szerkezet.Az egyes lépések, fejlődésünk fokozatai e társulás kötelékeinek erősségétől függenek./geo/

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,155 seconds.