Dr. Michael Laitman

Miért kell betörni a falat, ha van ajtó?

Kérdés

Ha a személy a Fény által halad előre, mi hiányzik neki, hogy érezze, megértse, emlékezzen és át élje a Fény hatását?

Válasz

Ami hiányzik a kölcsönös segítség, hogy ne felejtsük el a Fényt!  Mi mindig elfelejtjük, és mindenki azt hiszi, hogy haladhat egyedül, a saját akarata szerint, és ezért nem a csoport által vonja magára a Fényt, amely előre mozdítja őt.

Elfelejtjük, mert nem kívánatos számunkra, a mi egoizmusunknak kellemetlen, ezért nem akar emlékezni rá. Tudok sírni, és mindent megtenni, de nem vonzom a Fény az egységen keresztül a csoportban, amely ez által fejleszt engem.

Tehát, évek telnek el így, és az emberek még nem értik meg, hogy ők megpróbálnak áttörni a falon, mintha ott volna bármilyen a bejárat, nyílás. De nem látják ezt a nyílást! Egyszerűen nem akarnak oda tekinteni. Mivel ez a csak a kapcsolaton keresztül érhető el.

Mi egy olyan módon viszonyulunk a spiritualitáshoz, mint az fizikai világhoz, és azt gondoljuk, minden sikerülhet elérni az értelem és a saját kezünk segítségével. Valóban, az egész történelmünk folyamán az értelmünk és a kezünk erejével fejlődtünk. Így épült az egész életünket. Akkor miért nem folytathatjuk ezt ilyen módon?

Meg kell érteni, hogy a munka azt, jelenti, hogy erőfeszítést teszek bármely módon, ahogy csak képes vagyok, de amikor megpróbálom ugyanazt az utat követni, mint a fizikai világban, ugyanazokkal az eszközökkel, ezek nem a spirituális elérésre irányulnak. Mivel a spirituális elérésben, a Fény magamra vonását kell elérnem. Ez csak a környezeten keresztül megy, a Man emelése által, ami magára vonja az Ab-Sag Fényét, a Reformáló Fényt, és ez a Tóra útja, ami teljesen különbözik, a bennem élő állat útjától.

A legfőbb akadály, a kitartás hiánya ezen az úton. A kitartás hiányának az oka, hogy a környezetemtől nem kapok támogatást. Én nem vagyok képes állandóan emlékezni és emlékeztetni, hogy csak ezen az úton fejlődhetek. Én elfelejtem ezt a központi pontot, amely a legfontosabb pont, amelytől elkezdem a valódi és helyes fejlődésemet és ehelyett elindulok, egy egyéni irányban.

Ez az oka a vallások megjelenésének, a különböző hitek, New Age módszerek kibontakozásának, mindennek, ami nem tartozik a helyes egyetlen irányhoz. Ha valaki nem tartja, ezt az egy pontot – akkor elrohan mindenki ezer irányba, mint egy kóbor állat a mezőn.

Nincs választás. Alá kell „írni,” egy megállapodást, egy szövetséget, a kölcsönös felelősséget, hogy senki nem felejti el ezt a pontot, és meg kell erősíteni a csoport kapcsolatokat, hogy ebből a kapcsolatból a Fényt magunkra vonhassa, mindenki.

A Fény működése – az ő dolga. Ez nem a mi aggodalmunk. Ő tudja, mit kell tenni. Mi csak felgyorsítjuk a cselekedeteit a mi irányunkban, mi nem mondjuk, meg a Fénynek mit tegyen. Ez a Reformáló Fény.

A Fény visszatérít a legjobbhoz, Ő tudja. Én nem tudom, mi az legjobb. Mivel nekem a jó, mindeddig, a bestiális ego megtöltése volt.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,635 seconds.