Dr. Michael Laitman

A szellemi világ pszichológiája

11.11.16.

Tudjuk, hogy a mester, Bál HáSzulám nagyon tisztelte a materialista pszichológiát, mert ez adja az elfogadás (=kabbala) bölcsességének kulcsát. A pszichológia az élőlények lelki erőiről beszél, melyek az evilágban az állati szinten találhatóak. A kabbala pedig ezen erők kifejlődését tárgyalja az emberben, aki elkezd fejlődni a “felépülési vágy” szellemi szikrájának megjelenésével, ami egy megvilágító fény, mely felébred benne. Ez a fény mintha kívülről kezdene hatni az emberre, pedig valójában belülről jön a kérésünknek megfelelően.
Akkor az ember elkezd fejlődni és meglátja a teremtő isteni lélek (a közös vágy) erőit, az odaadó szolgálat erőit, melyek kifejlődnek benne majd többféle irányban és formában. Ezek kifejlődése közben alakjuk rímekben és név-azonosságokban jelenik meg, s észleljük magunkban a bal és a jobb oldalt. Ezek nem a külvilág térbeli oldalai, hanem a szellemi gyökérszint jobb és bal oldala. Ez azonnal összeköti az embert az “ágak nyelvével”. de mindezek a (közös) lélek erői. Ezt hívjuk szellemi lélektannak, pszichológiának, azaz az elfogadás (kabbala) bölcsességének. /geo/

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.