Dr. Michael Laitman

Négy év telt el a számunkra, egy tíz éves depresszióból

Vélemény (David Rosenberg, vezető közgazdász Gluskin Sheff)

Rosenberg szerint, az USA gazdaságának depressziója a mai időkben hasonló ahhoz, amit Japán szenvedett el 20 évvel ezelőtt.

Rosenberg az állítja, hogy négy év telt el, ebből a depresszív szakaszból, ami könnyen lehet 7 – vagy akár tíz év is. A gazdaság ismét elkezd zuhanni 2012-ben, és ezért a munkaerő piac helyzete romlani fog a közeljövőben

Hozzászólásom

Ez egy helytelen összehasonlítás. Ha Japán, egy egyedi depresszív szakaszon ment át, akkor mi most, egy globális depressziót figyelhetünk meg. A globalitás nem csak átfogó voltában, mélységében mutatkozik meg, hanem mert az életünk minden területére hatással van, amely a szociális kapcsolatok újra gondolását jelenti, azaz, egy átmenetet egy új szociális rendszerbe. Nem reális azt várni, hogy csak úgy egyszerűen kisétálunk a válságból, és értelmetlen azt hinni, hogy visszatér ez előző módja az életünknek, vagy a kormányzásnak.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,708 seconds.