Dr. Michael Laitman

Pszichológusok: Miért boldogtalanok az emberek

A hírekből (forrás: psyfactor.org)

A modern ember olyan időkben él, amikor mindene megvan, mégis állandóan hiányt szenved.

A tudósok véleménye az, hogy ez a paradoxon abból a tényből következik, hogy az emberek legbelül tudják, hogy nem szenvednek hiányt semmiből.

Az emberiség régóta arra törekedet, hogy megszabaduljon minden nélkülözéstől, és rájött, hogy megszorítás nélkül nem lesz vágya. Ennek eredményeképpen, az ember boldogtalant lett.

Fiatal emberek, akik pszichológiai betegségekben szenvednek, ami miatt pszichoanalízisre járnak, zavarodottak, mert mindenük megvan, amit akarnak. Amit valóban nélkülöznek, az a hiány maga. – mondta Claude Schauder, pszichoanalista pszichológus Strasbourgi Egyetem..

Serge Lesourd, a Strasbourgi Egyetem Pszichológia Karának dékánja szerint, a modern társadalmunkban, ahol az embereknek mindenük megvan, amit akarnak, pontosan az hiányzik, aminek nincs számszerűsíthető értéke, például a szeretet.

Sigmund Freud szerint semmi nem lehet annyira bántó, mint néhány felhőtlen nap. A boldogság az a különbség a boldogtalan és a boldog időszakok között. A személyes boldogság elérése a célja minden ember életének. – fejtette ki Lesourd.

Hozzászólásom

Mivel a boldogság kizárólag a vágyak kitöltési folyamata közben érezhető, az, hogy valaki állandóan érezze a vágyat is, és a beteljesedésének az örömét is, az lehetetlen a mi világunkban. Ennek az állapotnak az eléréséhez az kell, hogy állandóan kombinálódjon valakiben két minőség: a vágy és a beteljesedés. Ez az, amit a kabbala, a beteljesedés tudománya tanít.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.