Dr. Michael Laitman

Hogy függünk az elfogadás nyugalmától?

Kérdés

Ahhoz, hogy az egész világ teljesen felépüljön, el kell válnunk tőle?

Válasz

Nem tudunk egyáltalán leválni a világról a felépítéséért. Hogy is lehetne valamit felépíteni, ha kilépünk belőle? Fölé kell emelkedni, hogy beleolvadjunk az odaadó szolgálat szellemiségébe, a kölcsönös lemondás, az adás (hass-pá) a szeretet szellemébe. Csak ha már ennek része vagyunk és ebben biztosak vagyunk, akkor tudunk felépülést adni s az evilágban vezetni tudni. Vagyis az a lényeg, hogy nem kell semmit sem csinálnunk. Csakis a közösség egysége az, amiben az egyénnél Magasabb megvilágítás, a harmónia s az egyensúly megjelenhet.

Vannak nagy bajok a világban és van egy, amiről nem beszélnek: a kihűlés veszélye. A következő években már felmerül a veszély, hogy a Golf áramlat eltűnik, s Amerika, Britannia és Európa Szibériává változhat ettől. Ez éhínséget és egyéb bajokat okoz majd. És emelett vannk a pénzügyi válságok, a nevelés válsága, a tudásé, a családi gondok és a többi.

Mivel az emberi környezetbeli konceptuális szinten dől el minden (annak érzelmi és hormonális atom-alatti szintjén) akkor lehet csak javulás, ha mi emberek az egyensúlyt magunkban elérjük s ezzel egy új megvilágításban jelenik meg a világ, mert erről a felső szintről indulnak a mi világunkban a vezető erők.

A felső (konceptuális-spirituális) szinttől való eltérésünk (Az önzés felé) hozza létre az evilágban a (bizalmi) válságot. Ezért ha a saját elképzelésünkbeli felső Erőkben a közös felépülési vágy a legfontosabbá válik bennünk, akkor tud az evilág változni, s harmónia létrejönni a két szint közt. Észrevesszük, hogy egy békés világ vesz körül: minden rendben, mindenki elégedett, mert a másikat szolgálja, a közösséget, s a bajok eltűnnek.

Ezért semmi módon nem kell a fizikai világban kijavítani bármit. Minél inkább javítgatjuk vagy csak vágyunk a javítására, annál rémesebbé válik a kezünk között. Ha a Harmónia, a z Odaadás felső erejének leszünk a részei, megteremtve a saját elképzelésünket erről, magunkat akarva csak felépíteni, kijavítani, nem a “külvilágot” , akkor megtapasztaljuk majd a nyugalmat és biztonságot. És csak ezzel kell foglalkoznunk. (geo)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,601 seconds.