Dr. Michael Laitman

Szeretet a másik fele a valóságnak

Nagyon sok módja van, annak, ahogy az ember elérkezik a szeretet és a kapcsolat kérdéseihez. Általában a “szeretet” szó alatt valami teljesen mást értünk, a mi önző vágyunk kitöltését: étel, szex, család, pénz, tisztelet, hatalom, tudás.

“Én szeretek” jelentése: “Én akarok”. Ha kapni akarok, azt jelenti, hogy szeretek valamit, azt akarom, hogy az enyém legyen, hogy közelebb kerüljön hozzám, hogy beteljesüljek általa, ezt jelenti az emberek számára a “szeretet”. Azaz a belső jelentése a “szeretet” szónak: “én ezt akarom”.

Mindez azért van, mert ebbe a világban találjuk magunkat a törés után, ahogy azt a Kabbala elmagyarázza. Az egész világunk teljesen önző, és ezért úgy fejlesztjük ki a “szeretet” szó koncepcióját, hogy az teljesen a saját magam irányában van.

Amikor én valamit szeretek” ez jelenti “Én azt akarom”. Be akarom ez által teljesíteni magamat, a megszerzés iránti vágyamat valami kellemessel, ezt jelenti számomra a “szeretetet”.Ezzel együtt mi egyáltalán nem gondolunk a másik oldalra, amely létezik, az adakozás erejére, ahol ugyancsak használjuk a “szeretet “szót, de ott a szeretet szó jelentése, hogy a másik embert beteljesedésére figyelünk, arra, amit ő akar, és nem amit én akarok. Ez teljesen ellentétes azzal, amit mi gondolunk.

Az ősi időkben az emberek, akik közelebb voltak a természethez, általában érezték, hogy létezik a természetben a másik erő is, az adakozás, és ez azt jelenti, hogy én figyelemben veszek másokat, adok a többieknek. .

A kabbalisták, akiknek megvolt a finom érzékenységük a természethez, felfedezték ezt az erőt. De voltak sokan a kabbalistákon kívül is, akik megérezték és felfedezték mindenféle módokon, hogy az adakozás ereje nem kevesebb a megszerzés erejénél. Ez a másik oldala a valóságnak, az  adakozás oldalán képesek vagyunk megtalálni az összes cselekedeteket, ugyan úgy mint a megszerzés oldalán, csak ellentétes formában.

Mi a másik oldalán vagyunk a valóságnak, amely a megszerzés, amely arra irányul, hogy a vágy beteljesítse magát, mivel mi az edények törésének eredményéből származunk. A legfontosabb, ami össze lett törve, az emberi rész. Az egész természetben a kövületi, a növény és állati részek, mint ahogy Baal HaSulam írta a “Előszó a Kabbala tudományához ” című cikkében, együtt emelkedik és süllyed az emberrel, minden szabad választás nélkül, csak azért, hogy segítse az embert eljutni az egységre, a szeretetre, az adakozásra, a két erő egyensúlyára.

Az emberiség fejlődése során, köszönhetően az egoizmus folyamatos növekedésének mindenkiben, nagyon eltávolodtunk a természettől, amelynek a megértése egykor létezett az emberekben, vagyis az ember értette, hogy mi az adakozás és a szeretet értelme, amelyek jelen vannak a természetben, annak másik oldalát képviselve.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.