Dr. Michael Laitman

A legfelsőbb ideál „mi” vagyunk

Kérdés

Mit jelent az egységre lépés? Ez a gondolataink által történi, vagy úgy hogy gyakorlatilag megölelünk valakit? Mi a jelentése az „egység” fogalmának?

Válasz

Ha a világ népességének kilencvenkilenc százalékáról beszélünk, akkor meg kell érteniük hogy az egyenlőséggel és a kölcsönös engedményekkel kell egységre lépniük. Fel kell ismerniük, hogy mind egy hajóban evezünk ezen a kis bolygón, ami bármelyik pillanatban felrobbanhat.

Ez az „egység” fogalma az összes erőfeszítésünk egységére utal, ami az egyetértés elérésének irányába tart minden különbözőség felett, amik szétszakítanak bennünket. Ez akkor történik, amikor a közös érdekeket a személyesek fölé emeljük.

A legfelsőbb ideál „mi” vagyunk. Minden más értelmetlen. Mindegy hogy kinek van igaza és kinek nincs. Mindenekelőtt ez a „mi”! Ennek kell lennie a döntéshozatal alapjának, a különféle cselekedetek megszervezésének, tervek és programok megteremtésének. Mindent csak a „mi” kifejezésével kell megtennünk!

Fokozatosan elkezdjük megérteni, hogy mi csupán azért vagyunk mindannyian olyan különbözőek, hogy ez a „mi” gazdag és változatos legyen. Mindegyikünk névlegesen létezhet még a saját individualizmusában.

Vegyünk bármilyen elektromos rendszert, és látni fogjuk, hogy sok leválasztott rész van, de mind együtt dolgozik. A közös lényeg minden ellentétes elem felett létezik.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.