Dr. Michael Laitman

Ajándékba kapni az Ein Sof világát

Kérdés

Mi a kongresszus után kaptunk ajándékot, de távolság, elnehezülés és fáradtság formájában. Ez egy elérése a közös edénynek, és lehetséges, hogy bizonyos barátok azért kapják ezt az elnehezülést vagy fáradságot,és álmosságot, hogy kitaszítsa őket a spirituális útról?

Válasz

Természetesen. Miért ne? Mindenki megkap egy kimért mennyiségű Fényt az edényekkel és a vágyakkal szemben. Senki sem kapja csak úgy, nincs itt protekció. Minden egyensúlyban van az erők és a vágyak között, mert mi a törvények rendszerében vagyunk. Mivel azt mondjuk, hogy így, vagy másképp, de ez a Teremtő akarata, ezek csak szavak. De ha valaki a törvények rendszerében van, nem létezik, hogy ő akarjad így vagy másképp.

A Fény teljes nyugalomban van. A vágyak változnak a durvaságban, a reshimók feltárulnak benne. Nincs itt semmi különleges vágy fentről, amely így vagy úgy cselekszik. Amikor imádkozunk vagy kérünk, egyre jobban felkészítjük a vágyunkat, hogy minél többet ragadjon meg.

Mikor imádkozunk, magunkkal beszélgetünk.. A helyes jelentése az imádkozásnak,(lehitpalel, héberül azt jelenti, hogy én magamat bírálom meg), hogy én magammal teszek valamit, és nem valaki mással. Kit befolyásolok az én imámban? Az imámban azt gondolom, hogy magamat változtatom meg, annak érdekében, hogy érzékelhessem a Felső Fényt, amely “jó és jót cselekszik, mind a jó és mind a rossz emberrel, és nem származik tőle semmilyen változás.

Ha a kongresszus után egy részét a barátoknak kidobják az útról, és mások lezuhannak, elgyengülnek vagy összezavarodnak, ez azt igazolja, hogy mindenki megkapja ezt az elnehezülést a szívében, az edényének megfelelően. Ha legyőzi az elnehezülést és arra a sóvárgásra és érzésre tér vissza, amely kongresszus alatt érzett, akkor ő felfedezi a lelkét.

Mivel mi elértük ezt az egység pontot, a személy szándékosan van kilökve az ő külső körébe. Ha ő képes onnan visszatérni, akkor ez a külső kör csatlakozik ugyanahhoz ponthoz, ez a hús – az Aviut -, hozzácsatoljuk a durvaságát, akkor van már edénye, a vágy durvasága, és ebben az érzésben fedezi fel az Ein Sof világát.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 2,042 seconds.