Dr. Michael Laitman

Az Eurónak nem kell összeomlania

A hír (forrás: Panorama.it)

Fontos Európának fenntartania az egységes valutát, egy okból biztosan: Európának versenyeznie kell Kínával, Indiával, Oroszországgal, Brazíliával, és az Egyesült Államokkal.”– mondta Stefano Caselli, a Bocconi Egyetem közgazdásza Milánóban. A legkisebb ország ezek közül közel akkora, mint az EU, tehát szükség van az Euróra, hogy képes legyen versenyezni.

„Ezért veszélyes játék széttörni az Euró Zónát. Azonnal felgyorsítanánk az emelkedő árspirált, a fogyasztási cikkek ára és az infláció meredeken emelkedne.” – tette hozzá Caselli.

Pénzügyi spekulációk … egyetlen dolog szükséges: Európa legyen egy nemzet, az egységes fizetőeszköz nem elegendő. Szükség van egy központi kormányra, amihez minden államnak fel kell adnia egy darab önállóságát, kezdve Németországgal.

Hozzászólásom

Egyetlen helyes út van: a nagyobb integráció felé haladni, az egyetlen kormány megalakítása irányába. Azonban ez előzetes oktatást kíván, mert az integrált társadalom és a kölcsönös garancia eszméit meg kell ismertetni a tömegekkel.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.