Dr. Michael Laitman

A csoport az éjjeli világítótorony

Mi állandóan le kell, ellenőrizzük magunkat, hogyha helyesen haladunk előre és hogy megtartjuk az akaratnak az új erejét, a szándékot, hogy azt adakozásra használjuk, és nem más módon. Hogyan tudom én lemérni magamat és megvizsgálni, hogy én valójában a Teremtő felé haladok?

Erre más eszközöket kaptunk, a Teremtő helyett, és ezek megadjak ugyanazokat a feltételeket a tovább haladásra, mint a Teremtő. Ha így van, akkor a megoldás egyszerű. A vágy, az csak egy pont, de ha a Fény által mi megnöveljük a pontot, amelyet a Teremtő teremtett, darabokra törjük, és akkor érezzük, hogy ellentétben vagyunk a Fénnyel. A szeretet és az adakozás ereje helyett, amely összeköt minket, az egoizmust érezzük egymás között, és a kölcsönös taszítást, a megszerzés erejét, az egoista tulajdonságot, amely ellentétes a Fénnyel.

Ha mi ezt egy ilyen módon érezzük, azáltal, hogy közelebb kerüljünk és elkezdjünk a vágyaink ellenében dolgozni, akkor biztosan elérjük a célt, a Teremtővel való összeolvadást. Ez egy és ugyan az, összerakjuk az egymással ellentétes részeket, a taszító részeket, vagy amekkora mértékben közelebb kerülnek, egymáshoz elkezdenek hasonlóvá válni a Teremtőhöz, a Fényhez.

Ezért fontos nekünk a barátok szeretete, és az összekapcsolódás a csoporttal. Mindezek ugyanazok a törvények és cselekedetek, amelyeket mi elvégzünk a kapcsolat érdekében egymás irányában. Ezek azok a cselekedetek, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy a Teremtő irányában mutató módon cselekedjünk. Tehát “A teremtett lények szeretetén keresztül a Teremtő szeretetéhez”, (Ahavat a briut ahavat a Bore),mi elérjük a kapcsolódást, a szeretetet, az összeolvadást, a kitartást, amelyben bele van foglalva a Teremtés célja, alapterve.

Létezik egy kezdeti pont, ennek a földnek, a vágynak a kezdetén, és ezen nekünk keresztül kell mennünk,  nem szabad hogy csak céltalanul barangoljunk céltalanul. Ezt csak abban a mértékben tudjuk megtenni, ha kapcsolatba kerülünk a barátokkal.

Ha mi nem tudunk ilyen módon dolgozni, vagy legalább megpróbálni, és bár mindennek ellenére ez nem csak rajtunk múlik, akkor eljutunk az Egyiptomi száműzetéshez. De ez is csak egy szint az út mentén ahová el kell érkeznünk.

De mi csak akkor vagyunk képesek eljutni, amikor először már eltértünk az útról a térben. Az útról való eltéritést ebben a térben, nevezzük “Az Egyiptomi száműzetés”- nek. Azután ez a tér kihozott minket Egyiptomból, és benne mi megkapjuk a korrekció eszközét, amely a “Tora”, ahol korrigáljuk magunkat. Ez a tér átváltozik a sivatagra, és aztán Izrael földjére.

De ez az egész, mindig ugyanaz a tér, ugyanaz a megszerzés vágy, amelyet azonosságban kell hozzunk a Fénnyel.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.