Dr. Michael Laitman

A megoldás a válságra az ego fölé emelkedésben nyugszik

Vélemény: (Német Kancellár: Angela Merkel)

“A német kancellár, Angela Merkel azt mondja hogy nincsenek könnyű vagy gyors megoldások Európa gazdasági válságára, de a megállapodás, amit a múlt héten hoztak az eurozóna országai egy gazdaságosabb szabályozásra, egy jó lépés volt.”

“A német vezető azt mondta, hogy az út a teljes „költségvetési unióhoz” az EU-ban egy hosszabb folyamat lesz és évekbe telhet…”

Hozzászólásom

Ez a folyamat évekbe telhet, mert csak akkor fognak az emberek új megoldásokat keresni, ha rájönnek hogy értelmetlen a régi paradigmák szerinti megoldásokkal próbálkozni, és ez olyan megoldás lesz, ami szükségessé teszi, hogy megváltoztassuk a módot, ahogyan a világhoz viszonyulunk.

A világnak muszáj megértenie, hogy az új hozzáállás az élet felé nem a folyamatos és céltalan növekedésről szól. Az iparnak sokkal inkább az alapvető szükségleteket kellene kielégítenie, ahelyett hogy a céltalan felhalmozást segítené. Ez fel is szabadítaná az embereket, hogy nevelést kapjanak a civilizáció következő szintjéről: az egységre lépésről minden személy egyedi egója felett egyetlen egészben.

A természet efelé nyom minket, és ez a nyomás csak folytatja a kiépülését. A múltban mi mindig kényszer hatására fejlődtünk, ahogyan az ego növekedett bennünk. De úgy éreztük, hogy ez a fejlődés vágyott, mert természetünknél fogva egoisták vagyunk. Viszont most a természet rákényszerít minket arra, hogy a következő szintre emelkedjünk, ami arról szól, hogy az egót visszautasítjuk. És a természet ezért mutatja meg nekünk fokozatosan hogy az egónk gonosz.

A választás a mienk. Előre tudunk lépni az ego visszautasítása felé és ki tudjuk építeni a kapcsolatot köztünk a csapások kényszere alatt, mint amilyen a jelenlegi válság is, háborúkon, járványokon, vagy természeti katasztrófákon keresztül. Vagy elérkezhetünk a felismeréshez, hogy jobb az ego fölé emelkedni az egység és egy integrált társadalom érdekében, mielőtt az ego teljesen gonoszként tárulna fel. Az ilyen eredmény érdekében egy integrált oktatási rendszert kell kiépítenünk és fel kell nevelnünk az egész emberiséget. A feladat messze nem egyszerű, de ez az egyetlen módja, hogy a katasztrófákat elkerüljük.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.