Dr. Michael Laitman

Az ember látomása, aki látta az emberiség jövőjét

Elkezdtük tanulni Baál HaSzulám „Bevezetés a Tíz Szfira Tanulmányába” című cikkét, ami a legfontosabb bevezetőnek tűnik mind közül. Részben kivonatokat tartalmaz a Jóslatok könyvéből, amit az ARI műve, és a tanítványa Hájim Vitál írta le azt. Valójában ez a bevezető az egész utat magában foglalja, amin keresztül kell mennünk azért hogy elérjük a célt.

Habár rengeteg más anyagunk is rendelkezésünkre áll, semmi sem magyarázza el az utat, amin keresztül előre kell lépnünk és folyamatosan meg kell változnunk, lépésről lépésre, módszeresen és készakarva. Más cikkek és bevezetők egy általános rátekintést adnak a Kabbala bölcseletére, vagy bizonyos szemszögből nézik azt.

De ez a bevezető egy nagyon keskeny, beirányított vonalat mutat az ember számára, legyen vallásos vagy világi, aki elkezdi feltenni a kérdést, hogy mi az élet értelme, hogyan érje el ezt a végső felismerést ezzel az úttal járó minden nehézséggel és vizsgálattal együtt.

Ezért van az, hogy ez a bevezető szokatlanul mély és nem könnyű a kezdők számára. Évekbe telik, hogy hozzászokjunk, megértsük és megtaláljuk magunkat benne. Kis részletekben kell ezt tanulni, óvatosan, egészen addig amíg a személy megnövekszik és képes nem lesz többet feltárni belőle. Meg kell értenünk, hogy ezt a bevezetőt egy olyan ember írta, aki az új korszak kezdetén állt, az emberi fejlődés utolsó állomásánál, ami az átmenetet jelentette a tudattalan fejlődésből a tudatos fejlődésbe.

Most új szintre kell emelkednünk az állomásról, amin még csak nem is hívnak minket emberi lényeknek, csak magasan fejlett állatoknak, akik az ösztöneikkel összhangban cselekednek, és akit teljesen a természet erői irányítanak. Valami olyasminek kell fejlődnie ebben a teremtményben, ami a Teremtőhöz hasonlatos.

Meg kell értenünk az embert, aki a kezdetén volt ennek a folyamatnak, az ő megközelítését és szemléletmódját, és meg kell próbálnunk felülmúlni őt.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.