Dr. Michael Laitman

Kinek dolgozol, a Fáraónak?

Mi onnan kezdjük, hogy megpróbálunk összekapcsolódni. Mi vagyunk azok az emberek, akikben felébredt a szívbeli pont, és a felülről össze vagyunk vezetve. Miután összegyűjtöttek minket, be kell, hogy teljesítjük a küldetésünket: meg kell valósítanunk a sóvárgást, erőfeszítéseket kell befektetnünk, a kapcsolat érdekében.

Akkor azon fogjuk találni magunkat, hogy nem vagyunk képesek elérni az összekapcsolódást és a mi egónk nem fogja ezt megengedni. A köztünk levő egoizmus, elválaszt minket egymástól, és nem engedi meg a lehetőséget az összekapcsolódásra. Még ha sikerülne is, akkor is csak anyagi célok érdekében történne ez meg. De mi nem vagyunk képesek összekötődni egy valódi spirituális edényben.

Itt fedeződik fel a Fáraó. A fizikai életben nem okoz nekünk problémát, és megengedi a kényelmes életet. Te kaphatsz edényeket tele hússal és a fokhagymával, mindent, amit akarsz – de csak azzal a feltétellel, ha a Fáraó uralma alatt maradsz.

De abban pillanatban, amikor a fizikai lét fölé akarunk emelkedni, a fizikai test fölé – a Fáraó elkezd azonnal ellenkezni. A Fáraó ellenállása mutatja meg az embernek ugyanazt az erőt, amit meg kell szereznie a Fény felfedezésére. Ahogy írva van “A megtermékenyülés – születési titka” nevű cikkben, az előző szinten levő ellenállás leküzdése által, megszületik a vágy a következő szinten.

A Fáraó a mi egónk, egyre jobban és jobban feltárul. Nekünk, egyre több erőfeszítésre van szükségünk, hogy megszabaduljunk tőle, hogy fölé emelkedjünk és a közöttünk levő kapcsolathoz elérjünk, vagyis formaegyezést érjünk el a Fénnyel. Így azt látjuk, hogy a Fáraó zavar minket, és mi próbálunk menekülni tőle. Ha nem is győzzük le, akkor legalábbis szakítsuk le magunkat tőle.

Persze nem teszem őt rabszolgává, és kezdek el uralkodni rajta. De ha el tudok szakadni tőle bármilyen rövid pillanatra, ezt “elmenekülésnek” nevezzük. Tehát először is megszökünk a börtönből, és akkor felfedezzük az igazi határvonalat, amelyet a Fáraó átváltoztatja a Sinai hegyre.

Elmenekültünk a Fáraótól, de most meg kell mutatnunk, hogyan lehet igazán leküzdeni őt – végtére is, nélküle nem tudjuk megszerezni valóban a köztünk levő erős kapcsolatot. Ha nincs egónk, akkor teljesen erő hiányban vagyunk – jó erők, és rossz erők hiányában egyaránt. Tehát szükségünk van a Fáraóra, hogy a leküzdésé által, fölé emelkedjünk, és ott kapcsolódjunk össze.A pszichológusok azt állítják, hogy esetenként felmerülnek viták az emberek között a családokban, de ez segít nekik, hogy felfedezzék a mélyebb összeköttetést egymás között és az egyre nagyobb szeretetet, mert élesebbé válnak az érzéseik. Ahogy hozzá adunk csípős paprikát és fűszereket az ételhez, hogy ne legyen íztelen – úgy a nézeteltérések és konfliktusok a kapcsolatokban, ízt, értelmet adnak az emberi viszonyoknak.

Tehát szükségünk van a Fáraóra, ahhoz, hogy megértsük, mi a kölcsönös garancia és az kapcsolat. Az ő ellenállása nélkül nem fogjuk tudni, mi zavar minket az összekapcsolódásban. Még az összeköttetés érzése is, amit megszereztünk, nem létezhet a belső elrejtett erő nélkül, erő, amely ellentétesen működik. Azért mert mi teremtmények vagyunk,  a két erőt kell egyszerre magunkba foglalnunk, az összekapcsoló és az elutasító erőket, a fényt és a sötétséget.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.