Dr. Michael Laitman

A Fény csodája és az összekapcsolódás

Amikor mi a Fáraó fölött elkezdünk összekapcsolódni, ez jelenti, hogy korrigáljuk megszerzési vágyat, és ez boldogit a Hanucha ünnepén.

Minden spirituális gyökérnek legalább egyszer érintenie kell a korporális ágat, és minden esemény felülről lefelé ereszkedik le: az Egyiptomi kimenetel, az első Templom széttörése a Mohin de Haja (az élet fénye) szintjéről, amely a legmagasabb állapot ahonnan lezuhantak, és a Babelből való száműzetésből megmenekültek, ahol megtörtént a Purim csodája. Akkor korrigálták ezt a Mohin de Neshama szintjén. Megépítették a második templomot, de nem voltak képesek fenntartani a kimenekülést és akkor ismét lezuhantak a száműzetésbe, 2000 évvel ezelőtt. A második templom idején megtörtént a görögökkel való háború és a Hanucha csodája, amely a Katnut szintje.

Utána a romaiak által végleg leszakadtak a spiritualitásról, ez jelent meg úgy, mint a Tzimzum Alef, és az emberiség lezuhant a “Mahsom” alá (határvonal), amely elválasztja a spiritualitást a korporalitástól.

Az összes csoda a Reformáló Fény által történik, amely a csoport összekapcsolódása révén realizálódik. Minden ettől függ. Ha jobban összekapcsolódunk – felemelkedünk és szabadok leszünk, ha kevésbé kapcsolódunk össze – akkor lezuhanunk és száműzetésbe kerülünk. Tehát a felemelkedés a kapcsolatunk mértékétől függ, a lezuhanás, az eltávolodás és a szétválás mértékétől függ.

Ezen kívül nincs semmi! Mi folytatjuk a felemelkedést és a rendszer felfedezését, azáltal, hogy összekapcsolódunk egy emberré, egy szívvel, és ez által a “A Teremtő és az Ő neve Egy”.

Mi látjuk, hogy mennyire komplex és kifinomult ez a rendszer. Talán jobb azt mondani, felfedezzük, mint megépítjük, és realizáljuk a belső kapcsolatait, mindenegyes rész kapcsolatát, minden egyes résszel, azok megsokszorozzák egymást, a kölcsönös kapcsolat által, egészen a végtelenségig, holografikusan.

A végtelenség a minőségre és mennyiségre utal. A kapcsolat végtelen. A mi kapcsolatunk egészen egy diszkrét összegig növekszik, analóggá válik, és nem marad semmi különbség közöttünk, mint a vízcsepp, amely egy hatalmas cseppé olvad össze. És ez jelenti a végső korrekciót.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.