Dr. Michael Laitman

A spirituális világ “mátrixa”

Kérdés

Néha, a Zohár olvasása közben, érzem, hogy valami dobol bennem. Ha a Zohár könyve egy élő rendszer, akkor mi magunkba tudjuk szívni a betűkön keresztül a spiritualitás mintáit?

Válasz

A kabbalisták megmutatják nekünk a közöttünk levő kapcsolat valódi rendszerét. Ez egy altruista kapcsolat, minden egyes egyéni vágy között, amely megadja nekünk a Teremtő képmását.

A kabbalisták felfedezik számunkra ezt a rendszert, mindegyikük a saját maga szintjének, karakterének és a lelke gyökerének megfelelően.  Elmagyarázzák, hogyan működik, és milyen válaszokat vonnak magukra a cselekedeteink, a Man (kérésünk) és Mad (az erre kapott felelet).

Ezen túlmenően feltárják nekünk a természetet, azaz nem többet ennél. Ha az ember felfedezi ezt, az olyan mint ha egy többdimenziós képre nézne és megpróbálná, hogy a szemei ne legyenek fókuszba és ne a külső képre koncentráljon, és akkor elkezdi látni a belső képet.

Ezen a módon kilép a fizikai értelem és az érzelem ellenőrzése alól, elhagyja az egoizmust, majd ez a belső kép beviszi a mélységekbe. Belép és felfedez egy teljes világot: kövületi, növényi, élő és a beszélő szinteket, amelyek önálló életet élnek.

Ezt tárja fel a Zohár. Aki olvassa, elképzeli magának az egyszerű képét ennek a világnak. De a Zohár feltárja a belső képe ist, egy mélyebb dimenziót. Az ember megláthatja ezt a belső képet, hogyha leveszi a fókuszt a saját fizikai látásáról, és felemelkedik az egoista vágyai és érzékei föle, az adakozáshoz.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.