Dr. Michael Laitman

A spiritualitás emelkedés pontja önmagam fölött

Ha szükséges felülemelkedni ezen az életen, az adakozási szándékhoz, akkor függetlenül attól, hogy mennyire rossz az élet ezen a síkon, kiépíthetjük a legelőnyösebb viszonyt a Teremtővel, mindenekfelett. Ez a feltétel már megmutatja az emelkedés kezdeti pontját, a fizikai, állati érzékelés szintjéről, a spirituális szándékok szintjére.

Két szint van ebben, az érzékelésnek a szintje, és a szándék szintje, amely szintén az érzékek szintjén van, azonban az Adakozóhoz köthető. Az érzékelésben, a vágyban érezhetek jót és rosszat. Amíg a szándék irányulhat a saját érdekemben, és irányulhat a Teremtő érdekére.

Ha el akarom érni a szabad választást, a szándékok szintjén kell dolgoznom. Lényegtelen mi történik a vágyaim szintjén, csak a szándék irányultságán kell aggódnom. Alul lehet egy nagyon rossz élet, felül, a szándék szintjén elérem a jóságot, és köszönetet adok a Teremtőnek. Ha ezt meg tudom tenni, ez egy jele annak, hogy elértem az adakozás szándékát a “Lishma.” szintjét.

Felemelkedem a vágyaim fölé, leválasztom magam róluk, megszorítom őket, megállítom a függésemet tőlük, legyen az jó, vagy rossz. Akkor megértem, hogy kell ezeknek működniük a valami másnak az érdekében. Azaz, ezáltal lekapcsolódok magamról.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,752 seconds.