Dr. Michael Laitman

A pont, ami összekapcsol engem a külső világgal

Amikor mindent ami odakint létezik, a saját érdekemben használok fel, ez egy egoista felhasználásmód. De amikor van egy valóság rajtam kívül, ami ugyanarra a célra sóvárog mint én, akkor ugyanazok a szándékok, amik bennem léteznek, a lelkemet is felébresztik, minden vágyban ami külső a számomra. És ezért kezdek dolgozni ezekkel a külső vágyakkal amikre barátokként hivatkozunk.

Ebből meg tudom érteni, hogy a csoport a lelkem, a helye annak ahol feltárom a Teremtőt, a belső kiteljesedésemet, a spirituális életemet. Az egész külső valóságból a Fény bizonyos erőket szervez meg a számomra, amit úgy hívnak hogy csoport, akik a legközelebbiek a szívben található pontomhoz ami a testemben létezik, az egómon belül. És akkor kapcsolatot létesíthetek a szívben található pontom között, ami a testemen belül van, és a lelkem között, ami rajtam kívül létezik.

Így kezdem el elérni ezeket a külső vágyakat. Ezért van írva: „Vásárolj magadnak egy barátot!” Megvásárolom a külső vágyaimat azzal, hogy visszautasítom az egómat, az élvezetvágyamat, ajándékokat csinálva, és különböző cselekedetekkel a csoportban.

Ez segíthet nekünk megérteni a belső munka jelentését, amikor erőfeszítést teszek az egoista vágyam ellenében, a szívben található pontomban, hogy kapcsolódjak a külső vágyaimhoz és átvigyem magamat oda, amennyire ez csak lehetséges. És megteszem ezt egészen addig, ameddig teljesen el nem kezdek csak ezekben a külső vágyakban kitöltődni, ahelyett, hogy kitölteném a belső, természetes, egoista vágyaimat.

A világok, a Végtelenség világát is beleértve, és a teljes univerzum ezekben a külső vágyakban tárulnak fel számomra. De az egóm ellenáll és szolgál, mint „segítség az ellenében”, hogy megmutassa nekem a vágyakat, amik még rajtam kívül maradtak, és a legvégéig ezt teszi, ameddig el nem érem az összes külső vágyat. Nem leszek képes feltárni akármi is van körülöttem, anélkül hogy az ego fel ne ébredne bennem.

Van egy univerzum, és én, az egóm, és a szívben található pontom benne létezik. A legközelebbi köröm a csoport, a barátaim. És akkor a világ többi része követi ezt: az emberiség, az állatok, a növények, és az ásványi természet. Vagy úgy is kezelhetjük őket mint világok, amikkel dolgozom: Asszija. Jecira, Bria, Acilut, és Adam Kadmon.

Ez tisztává teszi a számomra, hogy miért van szükségem erre az egész világra, az úgymond 99%-ra, akik személyesen képtelenek engem segíteni, és ezért egyoldalúan kell nekik adnom. Az egyetlen aki képes adni a számomra az a csoport, amit a Teremtő adott nekem, hogy sikerüljön kijönnöm magamból, a korlátaimon túlra. A legfőbb dolog, hogy kimenjek magamból – ezt a legnehezebb megtenni.

Ezért van elrendezve, hogy egy terület van a teljes nagy lelken belül, aminek a legközelebbinek kell lennie a számomra, és ezt a csoportnak hívják. Segít nekem kijönni magamból és elérni a lelkemet.

És amikor kijövök magamból, még tovább haladok, együtt a csoporttal, a határain túlra, az egész univerzumot magamhoz kapcsolva és elérve a teljes természetet mint egyetlen egészet. Elérem a természet integritását, a teljes kapcsolatát, és így feltárom a felső világokat.

Még nagyobb Fényt tárok fel azzal hogy elérek egy kapcsolatot az alacsonyabb szinten levő spirituális erőkkel: „emberiséggel” „állatokkal”, „növényekkel” és az „ásványokkal”, ahol egy nagyobb élvezetvágy létezik.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.