Dr. Michael Laitman

Anyagi egyensúly és spirituális lényeg

Kérdés

Egy globális, integrális rendszer tárul fel a világban napjainkban. Ez tényleges döntés elé helyezi az embert?

Válasz

Igen, és csak anyagi választás elé. A személynek egységre kell lépnie másokkal egy jó összekapcsoltságon keresztül, hogy folytatni tudja a létezését.

Az integrált rendszer egy kiegyensúlyozott anyagi élet felé vezet minket ebben a világban, hogy megfelelően kielégítsük az állati szükségleteinket, a saját egoizmusunk fölé emelkedve. Az új állapotban az embereknek csak annyit kell fogyasztaniuk, amennyire szükségük van és nem többet. El kell majd viselniük egy kiegyensúlyozott, racionális hozzáállást. Az életükhöz szükséges dolgokat meg kell teremteniük, egyetértve a ténnyel, hogy mostantól a teljes életük a társadalmi élet az együttműködéssel, egy kiegyensúlyozott gazdaságban, a társadalmi igazságban, és kölcsönös garanciában. Ez az egyetlen módja annak, hogy megteremtsük a helyes feltételeket a földön történő létezésünkhöz. Ennek kell lennie a közös törvénynek az egész világ számára.

Így az első világméretű feladatunk, hogy mindenkit élelemmel lássunk el, és egyetlen személy se maradjon éhes a világban. Ekkor a következő célokkal folytatjuk, mint amilyen az is, hogy tetőt biztosítunk mindenki feje fölé, ruházattal, fűtéssel, orvossággal, és így tovább. Ilyen módon megfelelő feltételeket építünk az ember anyagi élete köré.

Miért olyan nagyon fontos ez? Azért mert a személynek le kell nulláznia az egoizmusát. Törődnie kell a szomszédjával, az egész világgal. El kell vennie magától és másoknak kell adnia. Éreznie kell a közös rendszert, amiben mind együtt vagyunk. Kiderül, hogy ez spirituális az ő számára.

Az egyetlen dolog, ami a képből hiányzik, a Teremtő, a felső erő, a Természet. És itt jövünk mi a képbe: Oda kell adnunk a világnak az anyagi létezés módszerét, ami által a spirituális erő hozzájuk is továbbfolyik. Ekkor az ő együttes munkatevékenységükben és egymásról gondoskodásukban, hogy elosszák az erőforrásokat és a termékeket, azonnal valami mást fognak érezni – egy új erőt, egy spirituális lényeget. Ez így fog történni.

Másfelől nélkülünk az emberek egyszerűen képtelenek ebbe az irányba elmozdulni. Egyszerűen nem tudnak kitalálni ebből, hacsaknem terjesztjük ezt az üzenetet az egész világon, mint a „Messiás kürtje”. Ennek a folyamatnak pontosan ilyen módon kell feltárulnia – fentről.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.