Dr. Michael Laitman

Letisztítani a szívet egy fortyogó fazékban

Kérdés

Mit kell mi gondolnunk, a csendes belső kongresszus közben?

Válasz

Ez nem egy egyszerű csend és nyugalom, hanem egy komoly belső munka. Úgy érzem ezt a csendet, mintha mindenki beszélne! Mindenki végre hajt vizsgálatokat, együtt főznek egy nagy üstben, amely fortyog a tűzön, a gondolatok és a különböző érzések viharában.

De mindezt, mi együtt tesszük, és mindenki ugyanabban az időben megvizsgálja az élete értelmét és célját: mi lesz velünk? Mi lesz velem?  Szóval az egyik gondolata át áramlik a másikhoz, a baráttól a baráthoz, összekeverednek egymással, és létre hoznak egy nagy káoszt és zűrzavart.

Ehhez, hatalmas erőfeszítés szükséges, és itt nagyon szükség van a megszokott munkára. Kabbalisták gyakran használták ezt a módszert, amely lehetővé tesz, egy nagyon mély elemzést. Végül is, az ember, egy tisztított fejjel és szívvel jön ki a folyamatból.

Utolsó nagy konferencia lehetővé tette számunkra, egy ilyen módon elkészített munkát. Látjátok, hogy az órák megváltoztak, a vizsgálatok sokkal mélyebbek, hozzáadva új szavakat. Úgy érzem, felfedeződött számomra egy új szótár.

Mintha már egy bizonyos országban elsajátítottam volna a nyelvet, de csak száz szóban tudtam magam kifejezni, majd hirtelen találok ezer szót! El tudjátok képzelni mennyire könnyebb nekem most kifejezni magamat és érintkezésbe lenni a többiekkel. Ilyen változását érzek a konferencia után, és még sokkal erőteljesebbet.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.