Dr. Michael Laitman

Mit tegyünk a szabad idővel

Kérdés

Számos család tölti ki a szabad idejét közös vásárlással, és ilyen dolgokkal. Mit fognak tenni ezek az emberek, azzal sok szabad idővel, amely így megjelenik?

Válasz

Természetesen az állapot nagyon különböző lesz, a mai időnkhöz képest. Ma, valaki dolgozik 5-6 napot egy héten. Olyan elfoglalt, hogy nem marad ideje az otthoni feladatokra. A szabadnapjait használja fel, különböző otthoni foglalkozásokra, és természetesen a vásárlásra. Hogyan tudja még kitölteni az idejét, ha nem a bevásárló központokban és a szupermarketekben? … Ez a modern embernek a pihenési módja, ahelyett, hogy a különböző kulturális intézményekbe látogatnának el. De mindezek a viselkedési formák meg fognak szűnni, ahogy látjuk a tapasztalataink alapján. Mindez ki lesz váltva teljesen más tevékenységek által. A személy belső állapotai győztesen kerülnek ki, mivel ezek határozzák meg a személy külső tevékenységét.

Úgy látjuk, hogy a csoportjainkban az emberek hajlamosak összekapcsolódni egymással, olvasás által, beszélgetés által, különböző játékok, zene, színház által  … Azaz, különböző csoportok különböző helyekről, elkezdenek hirtelen létrehozni közöttük egy hatalmas kulturális környezetet. Ez természetesen fog megszületni, és a belső igényekből származik.

Látható, hogy az emberek legfontosabb foglalkozása, a sovárgás lesz az önkifejezésre, amennyire az csak lehetséges, minden emberi kifejezési formában, azért, hogy ezen keresztül megmutassák az új belső harmóniát, és a köztük lévő kapcsolatot.

Minél többet a személy maga fölé emelkedik, az átalakulás tapasztalatába, megtalálja a kifejezését éppen ebben az új kultúrában, különböző formákban.

Megfigyelhetjük például, a kisgyermekeket, akik vesznek, mondjuk, egy kis játék gitárt, és ez által akarják kifejezni magát. Természetesen, hogy a gitár vonzza őt, mert így utánozza a felnőtteket, de ugyanakkor szeretné magát is kifejezni.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.